Lluca, la Sibèria de Xàbia, comença el dia congelada

La temperatura ha baixat a 2,1 graus sota zero en aquesta partida rural pròxima a la mar que ha despertat coberta de rosada blanca

Camp cobert de rosada blanca de Lluca, amb el Montgó al fons

Camp cobert de rosada blanca de Lluca, amb el Montgó al fons / A. P. F.

Lluca, una partida rural de Xàbia de vinyes i una excepcional riquesa botànica (ací brollen les orquídies), ha començat el dia de hui congelada. És la Sibèria de Xàbia. La temperatura ha baixat a 2,1 graus sota zero (dades d’Avamet i Meteoxàbia). A les 9 del matí, allí el termòmetre encara marcava 1,9 graus negatius. És la zona més gèlida de Xàbia amb diferència. La mínima registrada hui a Lluca és la mateixa que la que s’ha donat en el centre urbà de Castell de Castells, poble de la muntanya de la Marina Alta que està a molta més altura.

La helada ha sido potente en esta partida de Xàbia

La gelada ha sigut potent en aquesta partida de Xàbia / A. P. F.

Les gèlides temperatures han provocat una intensa gelada en aquesta partida de Xàbia pròxima a la mar. Els camps han començat el dia coberts de rosada blanca. S’ha format una làmina de gel en els tolls de les pluges dels últims dies.

Los charcos se han congelado

Els tolls s’han congelat / A. P. F.

A Lluca es produeix el fenomen conegut com a inversió tèrmica. És una partida que està “afonada” entre les muntanyes de la Granadella, el Tossal Gros o Capsades. Aquestes fredes temperatures de hui contrasten amb les més suaus de zones pròximes com el Montgó (mínima de 6 graus), el Cap de la Nau (6,1 graus), la platja de l’Arenal (3,8 graus) o la Granadella (5 graus).

Las gélidas temperaturas que se dan en invierno en esta partida son excelentes para los viñedos

Les gèlides temperatures que es donen a l’hivern en aquesta partida són excel·lents per a les vinyes / A. P. F.

Suscríbete para seguir leyendo