Nou comissions d’Alzira, Sueca i Cullera opten als Premis de les Lletres Falleres

Els guardons premien diversos aspectes relacionats amb la confecció dels llibrets

La Falla Xúquer de Sueca ha rebut quatre nominacions.

La Falla Xúquer de Sueca ha rebut quatre nominacions. / Levante-EMV

El teatre romà de Sagunt acollirà la Festa de les Lletres Falleres, en la qual 37 comissions de dotze localitats opten als 5.540 euros en premis que reparteix la Federació per la confecció de llibrets. Entre les falles nominades als diferents guardons n’hi ha nou de la Ribera. Concretament, d’Alzira, Sueca i Cullera.

La cerimònia se celebrarà el 23 d’abril, coincidint amb el Dia del Llibre. Es lliuraran 14 premis, que reconeixen diversos aspectes dels llibrets fallers: el millor article (Premi Soler i Godes), la millor poesia satírica (Premi Malva), la millor poesia lírica (Premi Portal de Valldigna), el millor assaig (premis Mocador i Emili Llueca), la millor portada i coherència del llibret (Premis Ortifus), el millor disseny i maquetació (Premi Climent Mata), el millor contingut infantil (Premi COMFET), el millor sainet (Premi Bernat i Baldoví), el millor microrelat (Premi Murta), la millor il·lustració (Premi Ü), el millor llibret (Premi Lletres Falleres) i el millor tuit satíric breu (premi #PLF).

Cullera és la localitat de la Ribera que més comissions aporta a la llista de nominats: dues per a la Falla Raval de Sant Agustí i una per a les falles Rei en Jaume I, El Canet i Xúquer. Sueca, en canvi, suma més nominacions, encara que es reparteixen entre tres falles: la Falla Xúquer (4), la Falla el Portal (1) i la Falla Plaça de l’Ajuntament (1). Per la seua banda, a cinc premis opten dues comissions d’Alzira: Plaça Germanies i Plaça el Forn (2).

Suscríbete para seguir leyendo