Compromís proposa transport gratis a qui renuncie al vehicle privat

Baldoví planteja crear una Targeta Verda amb transport públic gratuït per a qui done de baixa el seu cotxe

Joan Baldoví, en la roda de premsa a la seua seu de València

Joan Baldoví, en la roda de premsa a la seua seu de València / Ana Escobar

D.A.

Deixaries d'utilitzar el cotxe si tot el transport públic fora gratuït? La pregunta, hui retòrica, més filosòfica que pràctica, podria ser un dubte real en milers de llars valencianes després de les pròximes eleccions del 28 de maig. Compromís proposa a la Comunitat Valenciana la creació de la Targeta Verda, que s'entregarà a totes aquelles persones que acrediten que han donat de baixa un vehicle particular i amb la qual podran utilitzar tot el transport públic gratuïtament durant dos anys.

Així ho ha plantejat aquest dijous el candidat de la coalició a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, que ha mostrat la voluntat de Compromís de "fomentar l'alternativa del transport públic per a qui ara es mou habitualment amb el seu cotxe", i ha advocat per "invertir de manera decidida en aquest sentit".

Aquesta proposta s'emmarca dins de la bateria de mesures de mobilitat que Compromís proposa per a la pròxima legislatura, amb la qual pretén "revertir la desastrosa situació de la Rodalia ferroviària que gestiona el Govern central" i millorar els serveis de metro, tramvia i autobusos.

També preveu continuar construint carrils bici i "fer permanent la gratuïtat del transport públic per a les persones joves". Segons Baldoví, "cal una aposta ferma pel transport públic de qualitat i sostenible, que funcione com a eina vertebradora de les nostres comarques i que facilite el dia a dia de la gent".

"Ens comprometem a millorar el servei allà on la xarxa ja arriba i ampliar-la en tots aquells pobles que no poden gaudir d'aquest servei essencial que és el transport públic", ha promés el candidat de Compromís. 

Suscríbete para seguir leyendo