L’energètica Ignis prepara una inversió de mil milions a Castelló

L’empresa demana la declaració de projecte territorial estratègic com la gigafactoria

Els representants d’Ignis, aquest matí, amb el president de la Generalitat i la consellera Rebeca Torró

Els representants d’Ignis, aquest matí, amb el president de la Generalitat i la consellera Rebeca Torró / Levante-EMV

Ramón Ferrando

Ramón Ferrando

L’empresa energètica Ignis prepara una inversió de mil milions d’euros per a produir amoníac verd al port de Castelló de la Plana. El projecte està previst que es desenvolupe en tres fases entre ara i 2031. Els responsables de l’empresa li han demanat, aquest matí, a la Generalitat que declare la iniciativa projecte territorial estratègic, com la gigafactoria. Aquest projecte és una de les deu inversions multimilionàries que va anunciar la setmana passada el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El projecte, distribuït en tres fases, preveu arribar a produir fins a 850.000 tones/any d’amoníac verd, que anirà destinat principalment a la descarbonització de consums industrials a Europa. Implicarà una inversió superior als 1.000 milions d’euros en les tres fases del projecte i la construcció del projecte complet finalitzarà cap a l’any 2031.

Los representantes de Ignis con Ximo Puig y Rebeca Torró, esta mañana.

Els representants d’Ignis amb Ximo Puig i Rebeca Torró, aquest matí / Levante-EMV

Port de Castelló

Es preveu que la unitat productiva de la planta se situe en terrenys annexos al port de Castelló de la Plana, mentre que l’emmagatzematge d’amoníac verd, per a la seua expedició, es localitzarà en les instal·lacions portuàries mateixes.

Promotora de renovables

Ignis compta amb més de 30.000 MW de projectes en desenvolupament a Espanya i 10 països més, i basa la seua estratègia de creixement, entre d’altres, en la gestió en temps real de l’energia, on disposa d’un 6 % de quota de mercat a escala nacional, aportant solucions sostenibles per als seus projectes a consumidors industrials.

Fertiberia

El segon projecte d’aquest tipus a la Comunitat Valenciana. El fons Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) desenvoluparà, en consorci amb Enagás, Naturgy, Fertiberia —en la seua planta de Sagunt— i Vestas, un projecte per a produir hidrogen i amoníac verd a gran escala a Espanya, que podria crear 5.000 llocs de treball i produir suficient hidrogen per a cobrir el 30 % de la demanda actual a Espanya.

Suscríbete para seguir leyendo