Bielsa és l’alcalde socialista més votat d’Espanya

El dirigent de Mislata ha aconseguit el 61,72 % dels vots, per davant del de Vigo, Abel Caballero

Bielsa, diumenge passat, en el moment d’exercir el dret al vot

Bielsa, diumenge passat, en el moment d’exercir el dret al vot / Levante-EMV

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha sigut el socialista més votat d’Espanya en municipis de més de 40.000 habitants, amb un 61,72 % dels vots, per davant de l’alcalde de Vigo, Abel Caballero, que ha aconseguit un suport del 60,96 %.

En percentatge de vot el superen quatre alcaldes, tres del PP i un independent, però, en les files socialistes, Fernández Bielsa ha sigut el més votat.

L’alcalde que més suport ha rebut ha sigut el de La Línea de la Concepción (Cadis), Juan Franco, del partit La Línea 100x100, que ha aglutinat el 75,18 % dels suports.

També han obtingut un percentatge més gran de suports dos alcaldes del PP de la Comunitat de Madrid: el de Torrejón de Ardoz, Ignacio Vázquez Casavilla, amb el 66,7 % de suports, i el de Boadilla del Monte, Javier Úbeda, amb el 64,96 %.

A més, l’alcaldessa del PP de Santa Eulària des Riu (Balears, Eivissa), María del Carmen Ferrer Torres, amb un 62,61 %, també va aconseguir més suport.

Els suports obtinguts per l’alcalde de Mislata —un punt menys que en 2019— li permetran revalidar el mandat per quarta vegada i, de nou, amb majoria absoluta.

Com a curiositat, el portaveu socialista al Congrés, Patxi López, li havia marcat a Bielsa el repte de superar l’alcalde socialista de les grans ciutats d’Espanya més votat, el de Vigo, Abel Caballero, que, al seu municipi, de més de 290.000 habitants, ha aconseguit un suport del 60,96 %, amb la qual cosa ha aconseguit 14 dels 21 regidors en joc (un menys que en 2019).

Suscríbete para seguir leyendo