L’Audiència absol Jorge Rodríguez i la resta d’acusats pel cas Alqueria

Imatge de Jorge Rodríguez assegut en el banc dels acusats pel cas Alqueria

Imatge de Jorge Rodríguez assegut en el banc dels acusats pel cas Alqueria

L. Ballester

L’Audiència Provincial de València ha absolt l’alcalde d’Ontinyent i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la resta d’acusats pel cas Alqueria, segons acaba de notificar a les parts. La Secció Primera de l’Audiència Provincial de València ha absolt de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat documental a tots els acusats pel cas Alqueria.

Es dona la circumstància que La Vall ens Uneix, el partit de Jorge Rodríguez que serà clau en la confecció de la nova Diputació de València, és el partit amb el qual Rodríguez va guanyar l’alcaldia d’Ontinyent després de deixar de ser president de la Diputació de València amb el PSPV, arran del conegut com a cas Alqueria —per presumptes irregularitats en la contractació d’alts directius en l’empresa pública Divalterra, antiga Imelsa, un procediment en el qual Rodríguez sempre ha defensat la seua innocència i ha negat qualsevol mena d’irregularitat.

Al costat de Rodríguez (actual alcalde d’Ontinyent), també han resultat absolts el seu cap de gabinet Ricard Gallego, el seu exassessor Manuel Reguart i els exgerents d’Imelsa/Divalterra José Ramón Tiller i Agustina Brines.

També han quedat absolts els set ex-alts directius de Divalterra dels delictes de falsedat en document oficial comesa per particular i cooperadors necessaris en la malversació de cabals públics.

Igual que l’exsecretari-lletrat assessor del Consell d’Administració de Divalterra i persona de confiança de l’expresident de la Diputació, Jorge Cuerda, i l’exgerent de Divalterra i exalcalde de l’Alcúdia de Crespins, Xavier Simón.

Suscríbete para seguir leyendo