Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El visitant internacional impulsa el lideratge turístic de València

Quasi tres de cada quatre places hoteleres al maig a la ciutat han sigut ocupades per estrangers, amb una mitjana del 89 %, el millor registre de l’autonomia

Turistes pel centre de València, el mes de maig passat Germán Caballero

València és, sense cap mena de dubte, la destinació turística de moda a la Comunitat Valenciana i una de les principals de tot Espanya, una conquesta forjada en un turisme internacional que va omplir quasi tres de cada quatre places ocupades durant el mes de maig a la ciutat. És el que ha reflectit, aquest matí, l’últim balanç oferit per la patronal hotelera valenciana, Hosbec, en el qual s’aprecia que el Cap i Casal va ser la destinació turística que millor volum d’ocupació mitjana va presentar el mes passat, un 88,9 % que millora en 2,6 punts la dada de 2019, gràcies —assenyala l’entitat— “a una combinació quasi perfecta de destinació urbana, mercat de negocis, vacacional de sol i platja i destinació cultural”.

En aquesta mescla, la realitat és que la procedència principal dels viatgers que van omplir els establiments de València era espanyola. No obstant això, malgrat aquesta importància, el mercat nacional va suposar únicament el 27 % del total. La resta procedia de fora de les fronteres nacionals, amb els Països Baixos (13,7 %) i els Estats Units (7,9 %) com els dos principals punts d’eixida dels visitants. A més, aquests primers llocs els van completar els alemanys (7,7 %), britànics (7,6 %) i italians (6,8 %).

Resta de l’autonomia

Més enllà de la ciutat de València, la realitat és que la resta de la província també va anotar bons registres. En concret, es van ocupar —segons la patronal— un 83,5 % del total de places del territori valencià, huit dècimes més que l’any prepandèmia.

Turistes pel centre de València, el mes de maig passat Miguel Ángel Montesinos

El balanç, sense anar més lluny, només és superat fora de la província per l’ocupació mitjana que ha registrat una altra ciutat com Alacant (86,8 %), mentre que la Costa Blanca es va quedar de mitjana en el 72,9 % llastrada “pel mal oratge que ha registrat en la segona quinzena de maig”, encara que Benidorm assolira un 81,3 % (dos punts menys que en 2019).

La província de Castelló, per la seua banda, va anotar una ocupació mitjana del 68,3 %. En el seu cas, això sí, amb un 80 % de visitants procedents de dins de les fronteres nacionals.

Compartir el artículo

stats