Troben restes arqueològiques en la jornada de neteja submarina a Dénia

Els bussejadors, que van retirar 70 quilos de residus, van recuperar fragments d'àmfores

Fragment d'àmfora trobada durant la neteja submarina

Fragment d'àmfora trobada durant la neteja submarina / Levante-EMV

Levante-EMV

Tresors arqueològics entre el fem. Els bussejadors que van participar aquest cap de setmana a Dénia en la neteja marina "Bussejadors pel Medi Ambient" van trobar més que residus. Van trobar restes arqueològiques. Van recuperar dels fons marins restes d'àmfores i de tubs cilíndrics de ceràmica. Les troballes ja s'han entregat a l'Àrea d'Arqueologia de l'Ajuntament de Dénia. Els experts en patrimoni de Dénia junt amb els del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de la Generalitat Valenciana investigaran ara aquestes troballes i les dataran.

Los buceadores, asistidos desde una moto acuática, sacan los residuos

Els bussejadors, assistits des d'una moto aquàtica, trauen els residus / Levante-EMV

L'acció "Bussejadors pel Medi Ambient" la van organitzar el Servei Ambiental Marí i de Pesca de l'Ajuntament, la Confraria de Pescadors i l'empresa concessionària de neteja de platges i costes, Pavasal.

Otro de los hallazgos arqueológicos

Una altra de les troballes arqueològiques / Levante-EMV

Els 50 voluntaris de l'empresa Indra, que es dedica a la neteja submarina, van retirar 70 quilos de residus. S'hi van sumar veïns de Dénia, que van recórrer la costa i van recollir el fem que van trobar (sobretot plàstics). Enguany la neteja se centra en la zona de fondeig d'embarcacions situada al nord del port de Dénia, les esculleres nord i sud i la platja de la Marineta Cassiana.

Los participantes en la limpieza marina

Els participants en la neteja marina / Levante-EMV

Basura retirada del mar

Fem retirat de la mar / Levante-EMV

Suscríbete para seguir leyendo