PSOE i Compromís s’alternaran l’alcaldia de Dénia: tres anys per a Vicent Grimalt i un per a Rafa Carrió

El líder valencianista afirma que necessitaven la “visibilitat” que dona ser alcalde. Els socis apel·len a convertir la Marina Alta en un “territori de progrés i ‘Botànic’”

Vicent Grimalt i Rafa Carrió encaixen la mà, envoltats dels regidors del nou govern de PSPV i Compromís

Vicent Grimalt i Rafa Carrió encaixen la mà, envoltats dels regidors del nou govern de PSPV i Compromís / A. P. F.

Alfons Padilla

Alfons Padilla

L’aritmètica ho resol tot. El pacte de govern entre PSPV i Compromís s’ha desembossat amb una equació. Els socialistes van guanyar les eleccions i van aconseguir 9 regidors, i els valencianistes van obtindre’n 3. Ixen els números. Els primers tres anys serà alcalde Vicent Grimalt, alcalde actual, del PSPV, i l’últim any el rellevarà Rafa Carrió, de Compromís. Carrió ha explicat que l’alcaldia dona “visibilitat”. Ha insistit que els valencianistes no són un complement, sinó un soci d’igual a igual.

Els nous socis han escenificat l’acord a la plaça de la Constitució, davant de les porxades de l’ajuntament. Del Pacte del Castell de 2015 a aquest de “les porxades” (en realitat, encara no té nom). Després dels quatre anys de majoria absoluta socialista, en els quals les relacions es van tibar, els socis se suporten i s’entenen de nou. L’aritmètica també resol la junta de govern. La formaran cinc regidors socialistes i dos de Compromís.

Grimalt y Carrió se alternarán en la alcaldía: tres años para el actual munícipe socialista y uno para el líder valencianista

Grimalt i Carrió s’alternaran en l’alcaldia: tres anys per a l’alcalde socialista actual i un per al líder valencianista / A. P. F.

L’alcalde ha subratllat que l’acord permet que Dénia tinga “un govern progressista, d’esquerres i que mira per les persones”. Ha precisat que els programes d’un partit i de l’altre tenen moltíssims punts en comú.

Aquest no era, per descomptat, l’escull. La negociació havia de resoldre el sudoku de l’alcaldia. Rafa Carrió tenia claríssim que aquesta vegada havia de conquistar la projecció que dona ser alcalde de Dénia.

“Aconseguirem que la Marina Alta siga un territori de polítiques progressistes i del ‘Botànic’”, ha afirmat Carrió. El Govern de Dénia vol convertir-se en una fortalesa de l’esperit del “Govern del Botànic”, que va deixar encarrilada la reversió de l’hospital, les obres en col·legis i instituts (Pla Edificant) o el tramvia Gandia-Dénia.

Suscríbete para seguir leyendo