La taxa d'inflació interanual de la zona euro va retrocedir una dècima a l'agost en comparació amb el mes anterior, arribant així al 5,2 %, la qual cosa suposa el menor encariment dels preus des de gener de 2022, segons la segona estimació d'Eurostat, mentre que la taxa subjacent es va reduir dues dècimes en el 5,3 %.
Per la seua banda, en el conjunt de la Unió Europea (UE), la taxa d'inflació interanual es va situar en el 5,9 %, dues dècimes per davall de la lectura registrada al juny. Es tracta de la menor pujada dels preus també des de gener de 2022.
La moderació en el huité mes de l'any de l'escalada dels preus en la zona euro va obeir principalment a la caiguda del 3,3 % en el cost de l'energia, davant de la baixada del 6,1 % al juliol, encara que l'encariment dels aliments no processats va ser del 7,8 %, 1,4 punts per davall de la dada del mes previ.
Així mateix, en el cas dels serveis, els preus van pujar un 5,5 % interanual, una dècima menys que al juliol, al mateix temps que els béns industrials no energètics es van encarir tres dècimes menys que el mes anterior, amb una pujada del 4,7 %.
En excloure del càlcul l'impacte de l'energia, la taxa interanual d'inflació a l'agost es va situar en el 6,3 %, davant del 6,7 % del mes anterior, mentre que deixant fora també l'impacte del preu dels aliments, l'alcohol i el tabac, la taxa subjacent d'inflació es va quedar en el 5,3 %, dues dècimes menys.
Entre els Vint-i-set, les taxes anuals d'inflació més baixes es van registrar a Dinamarca (2,3 %) i Espanya i Bèlgica (ambdues amb un 2,4 %), mentre que les pujades més intenses dels preus van correspondre a Hongria (14,2 %), República Txeca (10,1 %) i Eslovàquia (9,6 %).