Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La biblioteca de Borriana aparta de la secció infantil i juvenil els llibres sobre diversitat sexual

L'Àrea de Cultura s'escuda en la legislació i separa continguts de diversitat sexual, familiar, de gènere i de desenvolupament sexual

L'edil Jesús Albiol assegura que la mesura és per a "protegir els menors"

Imatge d'arxiu d'un espai amb llibres de diversa temàtica en la zona juvenil de la biblioteca municipal de Borriana. Miguel Agost

La biblioteca de Borriana torna a ser notícia. L'Ajuntament, en concret l'Àrea de Cultura que gestiona Vox, després de l'acord de govern aconseguit amb el Partit Popular, ha anunciat aquest dimarts que reorganitzarà els materials relacionats amb continguts de diversitat sexual, familiar, de gènere i de desenvolupament sexual a la biblioteca. En concret, crearan una secció específica que estarà fora de l'espai infantil i juvenil «per a protegir els menors», com afirma l'edil responsable, Jesús Albiol. 

Sobre aquesta decisió, la Regidoria de Cultura s'escuda en la legislació. Sobre aquest tema, argumenten que, d'aquesta manera, compleixen amb la Llei 4/2011, de 23 de març, de biblioteques de la Comunitat Valenciana, que en el seu article 20, apartat 4, dedicat al desenvolupament de les col·leccions, especifica que «els centres de xarxa comptaran amb continguts de diversitat sexual, familiar, de gènere i de desenvolupament sexual respectuosos amb els drets humans. En municipis de més de 25.000 habitants conformaran secció específica». Així, fonts municipals recalquen que «la biblioteca municipal de Borriana --ciutat que té una mica més de 35.000 veïns-- passarà a tindre una secció en les seues prestatgeries sobre aquesta matèria, en compliment amb la normativa vigent».

Jesús Albiol explica que «des del primer minut hem volgut complir amb la llei que, de manera clara i explícita, indica que els llibres i materials han d'estar en una àrea específica».

Precendent

Cal recordar que el regidor de Cultura ja va fixar la seua postura a la fi de juliol, en un ple que va estar marcat per la polèmica, després de la suposada cancel·lació i retirada de cinc revistes escrites en català de la biblioteca municipal, assumpte que va arribar a ser notícia a escala nacional, fets que després va negar a Mediterráneo (diari de Prensa Ibérica) l'alcalde, Jorge Monferrer.

En aquella sessió plenària, el portaveu de Compromís, Vicent Granel, ja va deixar caure i va retraure, dirigint-se a Jesús Albiol, que aquest hauria demanat a la biblioteca «que no es compren llibres de temàtica LGTB ni de diversitat familiar». Davant aquesta afirmació, el representant de Vox va replicar que «el que farem és complir la llei, que és el que vosté no ha estat fent fins ara».

Compartir el artículo

stats