PP i Vox defensen els “pressupostos de la realitat”, enfront de PSPV i Compromís, que reivindiquen els del Botànic

Els populars remarquen que “s’han acabat les discussions i la confrontació dins del govern”, i els socialistes auguren “retallades”

Ruth Merino, consellera d’Hisenda, presenta els Pressupostos de 2024 a les Corts Valencianes

Ruth Merino, consellera d’Hisenda, presenta els Pressupostos de 2024 a les Corts Valencianes / Fernando Bustamante

V. P.

Els quatre grups parlamentaris presents a les Corts Valencianes han rebut, este dilluns, els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2024 de mans de la consellera d’Hisenda, Ruth Merino, i, mentre que el PP i Vox han defensat els seus “pressupostos de la realitat”, el PSPV i Compromís han criticat que s’hagen qualificat de “durs” i han reivindicat els del Botànic.

Després de la recepció, el portaveu adjunt del PP Juanfran Pérez Llorca, que també és el secretari general del PP de la Comunitat Valenciana, ha destacat que són “els pressupostos de la realitat”, presentats “un dia abans que acabe el termini” i ha remarcat que “s’han acabat les discussions dins del govern” i la “confrontació” entre els grups que el formen, en comparació al Botànic. El portaveu adjunt de Vox Joaquín Alés ha remarcat, per la seua banda, que els comptes són “rigorosos” i que apostaran pel “manteniment de l’excel·lència dels serveis públics, mantenint el rigor i el respecte”, i els ha qualificats de “pressupostos del canvi”.

D’altra banda, l’esquerra ha reivindicat els comptes que portava avant els anteriors governs del Botànic. El portaveu adjunt del PSPV en el parlament valencià, Arcadi España, i anterior conseller d’Hisenda, ha assenyalat que les “retallades” que puga haver-hi són “responsabilitat absoluta” del Consell, ja que “si decideixen abaixar impostos”, eixa pèrdua d’ingressos “té un reflex en els pressupostos”.

Des de Compromís, per la seua banda, la portaveu adjunta Isaura Navarro ha criticat que estos comptes “beneficien les rendes més altes” i ha assenyalat que fiscalitzaran “tot el que siga apartar-se” de la línia del Botànic.

Suscríbete para seguir leyendo