Més i Iniciativa recuperen les relacions internes en Compromís

El partit majoritari de la coalició i la formació d'Oltra fan les paus després del desacord de la designació de Morera com a senador en ple procés intern de "refundació"

Alberto Ibáñez (Iniciativa) i Àgueda Micó (Més) en una roda de premsa recent al Congrés dels Diputats

Alberto Ibáñez (Iniciativa) i Àgueda Micó (Més) en una roda de premsa recent al Congrés dels Diputats

Violeta Peraita

Violeta Peraita

Després de mesos amb les relacions orgàniques trencades en Compromís pel desacord entre Més (el partit majoritari de la coalició) i Iniciativa, que és la formació de Mónica Oltra, per la designació de Morera (Més) com a senador territorial en lloc de Carles Mulet (Iniciativa), les formacions han fet les paus. Així ho ha afirmat este matí Alberto Ibáñez, portaveu d'Iniciativa, en una entrevista en À Punt. 

El representant de la formació ecofeminista, i també diputat al Congrés per Sumar, ha detallat que dilluns a la vesprada els representants dels tres partits de la coalició Compromís (Més, Iniciativa i VerdsEquo) "van posar les condicions que permeten restablir ponts de confiança per a donar organicitat a Compromís". Estes mesures suposen, segons ha dit Ibáñez, "establir espais per a una estructura més àgil i cohesionada", i es tracta d'un primer pas en este procés intern en Iniciativa, que acabarà al febrer i que servirà per a concloure quina estructura organitzativa vol tindre Compromís. 

Esta reconciliació és un primer pas d'acostament d'Iniciativa a Més en un moment en el qual els dos partits, dins de Compromís, es troben en un procés de reflexió interna, i també col·lectiva, sobre el futur de la coalició i el format que hauria d'abraçar. 

Suscríbete para seguir leyendo