Un col·lectiu veïnal de Burjassot dedica la seua revista al centenari d’Estellés

L’associació Nucli Antic i l’Almara va celebrar l’acte de la publicació amb homenatge al poeta

Responsables de la revista, col·laboradors i autoritats municipals.

Responsables de la revista, col·laboradors i autoritats municipals. / Vicent Ruiz Sancho

El teatre de la casa de cultura de Burjassot va acollir dijous passat al capvespre la presentació del número 24 de la revista Nucli Antic, que amb el patrocini de l’Ajuntament, publica amb caràcter anual l’associació de veïns Nucli Antic i l’Almara. Juntament amb la presidenta del col·lectiu, Inmaculada Ibáñez, va presidir l’acte l’alcalde de Burjassot, Rafa García, en presència de nombrosos representants del teixit social del municipi.

El contingut central de la nova publicació està dedicat a Vicent Andrés Estellés, la qual cosa suposa una altra acció que se suma a totes les que la ciutat de les sitges ha desenvolupat amb motiu del centenari del naixement del poeta. 1924. Va voler l’insondable atzar que el nou número de Nucli Antic també fora el 24.

Asistentes a la presentación del número 24 de "Nucli Antic".

Assistents a la presentació del número 24 de Nucli Antic. / Vicent Ruiz Sancho

La vetlada va comptar amb la conferència que Ana Galindo, professora de l’Institut d’Ensenyament Secundari Vicent Andrés Estellés de Burjassot, va pronunciar amb el títol “El poeta del poble”. Amb les seues paraules va acostar als presents la vida i obra literària del fill del forner i la seua estreta vinculació a la ciutat que el va veure nàixer. Després un grup de col·laboradors de la revista va posar veu a alguns dels textos més emblemàtics d’Estellés. Finalment, sobre l’escenari, totes les persones que van intervindre en l’elaboració del número 24 de Nucli Antic van rebre un exemplar i a continuació, a l’eixida del recinte municipal, també el públic.

Suscríbete para seguir leyendo