Bàsquet | Assistència de públic

L'afició taronja creix a la Fonteta

La temporada que acaba de finalitzar ha confirmat la fidelitat dels seguidors del València Basket, tant en el masculí com en el femení

L'assistència a la Fonteta ha crescut esta última temporada. | J. M. LÓPEZ

L'assistència a la Fonteta ha crescut esta última temporada. | J. M. LÓPEZ

Pilar López

Amb la temporada 2023-2024 conclosa, el València Basket ha fet balanç de l'assistència de públic als partits disputats al pavelló de la Font de Sant Lluís. Els números tornen a ratificar el compromís de l'afició taronja amb el seu club, tant pel que fa als partits del primer equip masculí com del femení. En els dos casos s'ha incrementat l'assistència mitjana respecte a la temporada anterior.

Un 6 % en l'equip masculí i una mica més d'un 19 % en el femení és l'increment que s'ha viscut durant la present temporada. En el cas de l'equip masculí, l'assistència mitjana ha sigut de 6.320, la qual cosa suposa un 79 % d'ocupació del pavelló, deixant arrere el 74 % de la temporada passada, quan la dada es va quedar en 5.959. Per competicions, s'ha crescut en quasi 400 persones en Lliga Endesa (de 5.843 a 6.236) i el mateix en Turkish Airlines EuroLeague (de 6.064 a 6.414). Esta dada en concret seria encara més cridanera (6.639) si no es té en compte el partit contra Maccabi i les circumstàncies que el van envoltar.

Quant a l'equip femení, l'assistència mitjana ha aconseguit la xifra històrica de 3.510 aficionats per primera vegada, seguint amb una clara progressió ascendent des de l'inici del projecte. Suposa un 43 % de mitjana d'ocupació de la Fonteta, 7 % més que la temporada anterior, quan la xifra va ser de 2.927. Per competicions, la Lliga Femenina Endesa creix en quasi 600 aficionats (de 3.216 a 3.790) i la Euroleague Women, en quasi 500 (de 2.279 a 2.791). Així i tot, la dada més cridanera va ser l'històric rècord de veure un pavelló ple i bolcat amb les seues en el segon partit de la final contra Perfumerías Avenida, quan es va registrar la dada de 7.573 assistents.

Suscríbete para seguir leyendo