Mercadona inaugura la seua major planta fotovoltaica

La cadena de supermercats arriba als 100 megavats d’energia renovable en tota la seua xarxa

Instal·lació solar en un supermercat de Mercadona a la Vila Joiosa

Instal·lació solar en un supermercat de Mercadona a la Vila Joiosa / Europa Press

Mercadona, després d’haver finalitzat la instal·lació de la que és fins al moment la seua major planta fotovoltaica situada en el bloc logístic d’Abrera (Barcelona), arriba als 100 MW d’energia renovable en tota la seua cadena. La suma de totes les seues cobertes amb fotovoltaica suposa produir una energia anual aproximada de 125 GWh, equivalent al consum anual de 40.000 vivendes. Amb esta energia produïda s’evita l’emissió de 16.000 tones de CO₂ a l’any, similar a la quantitat que neutralitzen 350.000 arbres (quasi el 90% de l’arbratge que hi ha a la ciutat de València).

La companyia, que des de 2020 va iniciar el seu pla d’energia sostenible amb una aposta per la fotovoltaica, ha invertit més de 75 milions d’euros en la instal·lació de plaques solars, segons ha informat hui en un comunicat. Esta inversió ha permés instal·lar uns 200.000 mòduls solars, que produiran el 6 % de l’energia consumida de tota la cadena.

Supermercats

Dels més de 1.660 supermercats i 23 blocs logístics i “ruscos” (magatzems exclusius de venda en línia) que Mercadona compta a Espanya i Portugal, més de 400 botigues, 8 blocs logístics i “ruscos”, i les seues oficines centrals situades a Albalat dels Sorells, compten amb plaques solars en les seues cobertes. Amb tota eixa potència instal·lada, la companyia espera estalviar l’energia equivalent al consum anual acumulat de més de 125 botigues.

Durant els pròxims anys, Mercadona preveu continuar potenciant l’ús d’energies netes i més respectuoses amb el medi ambient, amb l’objectiu de disposar d’una potència fotovoltaica total de 250 MW, la qual cosa suposaria una capacitat d’autoconsum del 15% de l’energia total consumida anual.

Abrera

La instal·lació de panells, iniciada a finals de l’any passat i conclosa durant el mes de maig passat, ha suposat una inversió de quasi 7 milions d’euros. Detalladament, la coberta compta amb 16.500 plaques solars, una potència instal·lada de 8 MW que genera 9,5 GWh/any i que evita l’emissió de 1.270 tones de CO₂ a l’any. Es tracta de la major planta fotovoltaica de què disposa la companyia entre les seues instal·lacions. Gràcies a esta, el centre produirà, pels seus propis mitjans, un 25 % de la seua demanda energètica anual. El bloc logístic de Mercadona a Abrera ocupa una parcel·la de 200.000 metres quadrats, dels quals, més de 120.000 s’han destinat a superfície edificada. Ha suposat una inversió de 300 milions d’euros i compta amb capacitat per a albergar 75.000 palets de mercaderies.

Suscríbete para seguir leyendo