La nit de Sant Joan se salda amb 14 detinguts i quasi 500 identificats a València per la Policia Nacional

A Gandia van ser sis les persones arrestades i dos a Sagunt

Els delictes que se’ls atribuïxen són principalment per robatori amb violència, furt i infracció de la Llei d’estrangeria

Dispositiu especial de la Policia Nacional a València

Dispositiu especial de la Policia Nacional a València / Policia Nacional

Marina Falcó

Marina Falcó

Amb les platges valencianes preses pels qui no van voler perdre l’oportunitat de viure la nit més curta de l’any al costat del foc i en companyia d’una botella, la Policia Nacional va haver d’emprar-se a fons en una nit de Sant Joan que amenaça de convertir-se pràcticament en una espècie de festa fallera però concentrada en tot just una jornada nocturna.

L’aforament descontrolat en els arenals de la província de València, l’estimació és de més de 120.000 persones, va obligar a establir un dispositiu especial del cos nacional de Policia en els termes de València, Gandia i Sagunt, els que més confluència de persones van aglutinar.

Detencions, drogues i armes en Sant Joan

I encara que en un principi la nit va començar d’allò més tranquil·la, a mesura que avançaven les hores, la situació es va anar complicant. Finalment, segons ha informat la mateixa Policia Nacional, la nit es va saldar amb 14 persones detingudes a València, sis a Gandia i dos a Sagunt; els delictes que se’ls atribuïxen als arrestats són robatori amb violència i intimidació, furt, atemptat contra agent de l’autoritat i infracció de la Llei d’estrangeria.

Però això no és tot, ja que les armes i les drogues també van donar treball als cossos i forces de seguretat de l’Estat. En concret, es van alçar 18 actes per tinença d’armes a València i tres a Gandia; pel que fa a la possessió d’estupefaents, les actes policials van ascendir a 95 a la capital, deu a la Safor i dos a Morvedre.

Si parlem d’identificació de persones, les xifres es disparen i arriben quasi al mig miler a València, en concret 498; 139 a Gandia i 43 a Sagunt.

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS