Primer col·loqui LGTBIQ+ en les falles de Morvedre

 L'activista trans i influencer Álex Candela i els artistes fallers “Estudio Chucky” i Mario Gual són els caps de cartell

Cartell de l'esdeveniment

Cartell de l'esdeveniment / FJFS

Jorge G Martín

Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS), a través de la Vicepresidència d'Igualtat i Diversitat, organitza el primer col·loqui LGTBIQ+ de les Falles del Camp de Morvedre. L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 28 de juny, a les 20.30 hores, en el Triángulo Umbral del Port de Sagunt. 

L'acte comptarà amb la intervenció de l'activista trans i influencer Álex Candela; els artistes fallers de crítica social “Estudio Chucky” i Mario Gual, i el sociòleg Ferran Senent, com a caps de cartell, a més del regidor de Polítiques LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Sagunt, Raúl Palmero, i persones del col·lectiu, que explicaran les seues experiències en el món de les falles.

L'objectiu és treballar per unes Falles més inclusives i diverses, eliminar barreres i obrir tots els armaris en pro d'una igualtat real, a més de visibilitzar al col·lectiu LGTBIQ+ i fer efectius tots els seus drets en la festa fallera.

Cal recordar que a la Comunitat Valenciana, des de 2017, existix el reconeixement al dret d'identitat i d'expressió de gènere.

Col·laboració Associació d'Escriptors

L'activitat es du a terme en col·laboració amb l'Associació d'Escriptors Morvedre (ADEM), que, amb la Federació Junta Fallera de Sagunt, ha organitzat un concurs per als membres de l'entitat, en el qual hauran de presentar un relat d'elaboració pròpia, sobre el tema del col·loqui. D'entre tots els presentats, se'n seleccionaran els dos millors, que seran guardonats en l'esdeveniment. El segon premi es donarà instants abans de l'inici de l'acte i el primer premi, una vegada finalitzat el col·loqui. 

Suscríbete para seguir leyendo