Cau una banda de la Safor que robava en vivendes de la Marina Alta
Hi ha set detinguts i tenien dos tallers a Oliva i a l’Alqueria de la Comtessa
Entre els integrants figura el gendre del propietari d’una joieria de Gandia
Se’ls atribuïxen 97 robatoris amb força i dos delictes de violència a Orba, els Poblets, Benissa, Teulada i Moraira

Sonia Codina
Sergi Sapena/Sonia Codina
La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Mochila24, ha detingut set persones pertanyents a un grup criminal especialitzat en robatoris en vivendes a la Marina Alta. En l’operació s’han aclarit 97 robatoris amb força en vivendes i dos delictes de robatori amb violència i s’han recuperat més de 600 peces de joieria, 33 rellotges de luxe, diners en efectiu, quatre vehicles d’alta gamma i material utilitzat en els robatoris.
L’operació es va iniciar a finals de l’any passat, arran d’una sèrie de robatoris comesos en vivendes de les urbanitzacions d’Orba i els Poblets, a on es va generar alarma social en la zona de la comarca. Després d’una intensa investigació, els agents van poder constatar que els horaris d’estos robatoris coincidien amb altres delictes comesos a Benissa, Teulada i Moraira.
Continuant amb les investigacions, la Guàrdia Civil va poder esbrinar que el grup criminal seleccionava vivendes fora del nucli urbà i hi accedia a peu per a evitar ser detectat. Així mateix, es cobrien el rostre i usaven comunicadors portàtils. Per a entrar en les vivendes, empraven una gran violència, trencant portes i finestres amb barres de ferro o maces. En alguns casos, fins i tot van arribar a retindre els ocupants de les cases.
Fruit de les investigacions, els agents van localitzar els sospitosos en un taller mecànic a l’Alqueria de la Comtessa, a on operava l’organització per a no ser identificats. Este grup estava format per quatre individus que executaven els robatoris. Un d’ells era propietari del taller i d’un concessionari de vehicles de segona mà a Oliva, mentres que un altre era gendre del propietari d’una joieria a Gandia.

Desarticulada una banda de la Safor que robaba en viviendas de la Marina Alta / Levante-EMV
En la primera fase de l’operació, es va detindre els quatre autors materials dels robatoris. En els registres realitzats en dos domicilis de Gandia, en la joieria i en el taller mecànic, es van confiscar més de 600 peces de joieria, 33 rellotges de luxe, diners en efectiu, quatre vehicles d’alta gamma i material utilitzat en els robatoris.
Durant la segona fase de l’operació, van ser detinguts el joier de Gandia i les seues dos filles per presumptament participar en la venda de les joies robades. A més, es van recuperar nombrosos objectes sostrets, que van ser retornats als seus propietaris.
L’operació ha sigut desenrotllada per les àrees d’investigació dels llocs del Verger i Moraira, sota la direcció de la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp i ha comptat amb el suport del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) núm. 3 de València, el Servici Cinològic, el Grup de Suport a la Companyia de Calp, la patrulla Fiscal i Fronteres de Calp, i unitats de seguretat ciutadana de les comandàncies de València i Alacant, i ha sigut dirigida pel Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Dénia.
Suscríbete para seguir leyendo
- Bernabé: “La telefonada més llarga entre Pradas i Mazón en el Cecopi va ser casualment quan estaven decidint què fer”
- González Pons es reforça a Brussel·les i deixa càrrec a Génova
- L’emoció i la fe tornen als carrers de Sagunt
- L’esquerra protegix Bernabé davant dels atacs de PP i Vox: “Sí que hi havia informació”
- Troballa insòlita en una platja de Castelló: troben un obús de la Guerra Civil
- El registre de telefonades gira el focus sobre l’activitat de Mazón la vesprada del 29-O
- Mazón va telefonar a Bernabé des d’un telèfon desconegut
- Recriminen l’“impacte paisatgístic” de les noves sendes del castell de Sagunt