Sagunt seguix entre els tres millors ports d’Espanya per al trànsit de vehicles

L’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) creu que la pròxima connexió ferroviària li permetrà ser líder en l’àmbit espanyol

Obres del tren al port de Sagunt

Obres del tren al port de Sagunt / Daniel Tortajada

L’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) manté la puntuació de 4,2 sobre un màxim de 5 a l’hora d’avaluar l’acompliment del port de Sagunt en el trànsit de vehicles.

Malgrat que esta anàlisi corresponent als servicis prestats durant 2023 assenyala les mateixes fortaleses i debilitats que en edicions anteriors, les dàrsenes de la capital comarcal cauen fins al tercer lloc, després de la millora de Tarragona, que l’any passat compartia la segona posició amb Sagunt i ara aconseguix el 4,5 per a ser primera per davant també de Santander (4,4). 

Josep Maria Recasens, presidente de Anfac.

Josep Maria Recasens, president d’Anfac / Anfac

Estos tres ports són els únics amb uns servicis a les marques automobilístiques valorats com a “satisfactoris”, ja que la resta, entre els quals es troben Pasaia, València, Vigo, Barcelona i Màlaga, no passen del “suficient”.

Asterisc

Esta classificació presenta un gran asterisc per a les instal·lacions que no tenen accés ferroviari, cas en el qual es troben els molls andalusos, els gallecs i els de la capital del Camp de Morvedre.

Sobre estos últims, Anfac reconeix que la “puntuació podria ascendir fins a un màxim de 4,7”, al mateix temps que recorda les declaracions del comissionat del Govern per al corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, que va assenyalar que la connexió executada per ADIF hauria d’estar a punt enguany i ja només quedarien pendents les obres en l’interior de les instal·lacions de l’APV a Sagunt.

Més enllà d’esta qüestió, la valoració de la patronal nacional de l’automòbil és perfecta en la proactivitat i la relació amb els clients, referent al sistema de gestió, les millores en les infraestructures i la reacció enfront dels problemes plantejats pels usuaris. També obtenen un 5 l’agilitat en el despatx de mercaderies per la duana, tant per a exportació com per a importació; així com el nivell d’accessibilitat per carretera, quant al trànsit intern i les retencions de trànsit a l’hora d’entrar a les instal·lacions portuàries.

Puntuació màxima

Igualment, aconseguixen la màxima puntuació el temps d’espera per a l’assignació de les zones de dipòsit; els danys en els automòbils durant la seua càrrega o descàrrega dels camions; la conducció, la vestimenta i la cura dels vehicles en les zones de dipòsit; així com la disponibilitat immediata per a la prestació de servicis en horaris o dates no habituals.

Entre els aspectes millorables, l’informe assenyala el manteniment de les zones de dipòsit o la manipulació dels vehicles durant la càrrega i la descàrrega dels vaixells. Com en anys anteriors, els fabricants de cotxes posen l’accent en la conveniència d’apostar per la formació del personal i la realització d’auditories tant internes com externes. L’excés de velocitat i el mode de conducció en general són els aspectes assenyalats com els principals causants de les incidències.

Sense contaminació industrial

Sobre les millores durant l’últim any, Anfac assenyala l’evolució “molt positiva” de la contaminació industrial en el port de Sagunt, que va ser assenyalat com un problema per alguns operadors i passa a considerar-se “plenament satisfactori”.

Suscríbete para seguir leyendo

Tracking Pixel Contents