Polígons de Carlet, Montroi i Montserrat aboquen al Magre pels danys de la DANA

Els alcaldes descarten que es llancen substàncies perilloses mentres es busquen solucions juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

Aigües residuals del polígon en el llit del Magre, a l’altura de Carlet, en una imatge d’ahir

Aigües residuals del polígon en el llit del Magre, a l’altura de Carlet, en una imatge d’ahir / Perales Iborra

Els danys causats per la crescuda del Magre en la xarxa de clavegueram de Carlet estan provocant que les aigües residuals procedents del polígon industrial s’aboquen directament al riu, ja que el trencament de la canalització impedix que arriben a la depuradora que les tractava fins al passat 29 d’octubre. L’Ajuntament ha comunicat esta situació a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i tracta de buscar una solució, segons ha explicat l’alcaldessa de la localitat, Laura Sáez, que ha aclarit, però, que totes les empreses que utilitzen aigua tenen l’obligació de disposar de depuradores per a dur a terme un tractament previ i que són estos els cabals que arriben al riu.

Sáez va detallar que si bé en un primer moment va haver-hi també un trencament del col·lector general de la ciutat, l’empresa Tragsa va poder reparar-lo en tot just un parell de dies i no es van arribar a abocar aigües residuals, però els danys provocats per la DANA sí que impedixen, des de les inundacions, que les aigües residuals del polígon arriben a la depuradora correctament.

“Vam comunicar estos abocaments al riu i la CHX ens va dir que, en esta situació, no teníem una obligació d’actuar amb celeritat, però els nostres tècnics estan buscant solucions. Havíem contactat amb Egevasa per a vore si podien fer-ho, però hi ha municipis que es troben molt pitjor que nosaltres i ho entenem. Estem valorant una alternativa que plantejarem a la guarderia fluvial de la CHX per a vore si és viable, i, si ens deixen, abordar-ho, perquè no volem que es retarde”, va comentar al respecte l’alcaldessa.

El de Carlet no és l’únic cas conegut a la Ribera. L’alcalde de Montserrat, Sergio Vilar, reconeixia que l’àrea industrial de la localitat també patix el mateix problema, igual que ocorre en la veïna Montroi. “No és el millor, i tots els alcaldes ho sabem, però som molts els pobles que, per culpa de la DANA, hem perdut trams complets de canonades. Preferiríem que no haguera passat tot això, però la recuperació requerix armar-nos de paciència i atallar els problemes més prioritaris primer, i, a poc a poc, reparar tots els desperfectes”, incidia.

Amb tot, Vilar llançava un missatge de tranquil·litat similar al de Sáez i assenyalava que, si bé seria preferible que no es produïren este tipus d’abocaments al riu, no es tenia constància que s’hagueren llançat productes tòxics o perillosos. 

Suscríbete para seguir leyendo

Tracking Pixel Contents