Algemesí ja projecta edificis en altura i barreres contra inundacions
Educació instal·larà aules prefabricades en el barri del Raval a una cota d’1,25 metres per la seua proximitat al Magre
La instal·lació elèctrica, les bombes i els arxius municipals es traslladen a zones més altes

El CEIP Carme Miquel es construirà en altura, en una imatge d’arxiu / Agustí Perales Iborra

L’Ajuntament d’Algemesí fa setmanes que prepara tota la documentació necessària per a començar a escometre les obres en les deu infraestructures municipals danyades per la riuada del passat 29 d’octubre.
El consistori ha aprofitat estos treballs de reconstrucció per a redissenyar els edificis municipals amb la finalitat de reduir els danys en el municipi en el cas que la localitat visquera un episodi similar al d’aquella tràgica jornada o davant de l’arribada de nous temporals. En este sentit, l’alcalde de la localitat, José Javier Sanchis, ha explicat a Levante-EMV que els tècnics elaboren estos projectes tenint en compte “perspectives antiinundacions”.
Les dependències municipals, en la majoria de casos, s’elevaran o es traslladaran a plantes més elevades. Entre els edificis que patiran estos canvis es troben l’ajuntament, la caserna de la Policia Local, el centre polivalent o servicis socials.
Sanchis ha indicat que també es construiran barreres antiinundacions en alguns edificis com el centre de dia. “Hem d’intentar posar barreres a la naturalesa, encara que en alguns casos no serà possible. No només pensant en si es produïx un episodi similar, sinó per si hi haguera inundacions en períodes de fortes pluges”, recalca.
El centre de dia per a malalts d’alzhèimer va ser un dels edificis municipals més afectats per les inundacions. L’alcalde reconeix que, després de molt d’esforç, “les obres acabaran previsiblement d’ací a un mes”, la qual cosa suposa un pas més cap a la recuperació del municipi.
Les obres avancen a ritmes distints, ja que hi ha molts projectes i tasques per escometre. “Molts estan en redacció i altres començaran ja les obres”, assenyala. En tots estos, es treballarà amb perspectiva contra inundacions.
Els quadros elèctrics, les bombes o els aires condicionats que es trobaven en soterranis o plantes baixes també es traslladaran a zones més elevades. El consistori també situarà en zones més elevades els arxius municipals per a evitar que es danyen col·leccions, com va ocórrer en la biblioteca municipal, a on els danys ascendixen als 400.000 euros.
El barri del Raval
El barri de Raval, el més colpejat per la tragèdia, també comptarà amb esta mena de construccions en altura, a causa de la seua proximitat al riu Magre. Cal recordar que una desena de vivendes del carrer la Pau i l’avinguda de Carlet han sigut declarades en situació de ruïna, per la qual cosa no es podrà construir en esta zona.
El CEIP Carme Miquel també haurà de ser derrocat pels danys estructurals que presenta l’edifici. En este sentit, la Conselleria d’Educació ja ha planificat la construcció del nou col·legi en altura.
Educació instal·larà pròximament aules prefabricades en este barri mentres s’escometen les obres. L’alcalde ha explicat que estos mòduls ja estaran situats a una cota d’1,25 metres. “Hem d’estar preparats per a evitar esta classe de situacions”, ha insistit.
Suscríbete para seguir leyendo
- Bernabé: “La telefonada més llarga entre Pradas i Mazón en el Cecopi va ser casualment quan estaven decidint què fer”
- González Pons es reforça a Brussel·les i deixa càrrec a Génova
- L’emoció i la fe tornen als carrers de Sagunt
- La bambolla de la reforma electoral es torna a unflar en les Corts
- Maria Beneyto es fa forta en la Universitat
- L’esquerra protegix Bernabé davant dels atacs de PP i Vox: “Sí que hi havia informació”
- Mazón va telefonar a Bernabé des d’un telèfon desconegut
- El registre de telefonades gira el focus sobre l’activitat de Mazón la vesprada del 29-O