La Plataforma per l’Ensenyament Públic de l’Horta Sud denuncia el “desemparament” dels centres afectats per la dana
Les entitats que la configuren analitzen la situació dels col·legis públics de la comarca i anuncien mobilitzacions

Manifestació de la comunitat educativa de Paiporta fa uns mesos / Germán Caballero

La Plataforma per l’Ensenyament Públic de l’Horta Sud s’ha reunit per a denunciar la situació d’abandó en què es troben els centres afectats per la dana. El sentit unitari és de “desatenció, desemparament i frustració”. Les raons són obres que avancen a un nivell “lentíssim a causa de la falta d’operaris”, falta d’informació als equips directius sobre la realització de les obres i els terminis d’execució de les obres, “abandó” a les famílies i les seues necessitats i sobrecàrrega de treball en els centres acollidors a causa de no dotar-los de recursos necessaris, entre altres coses.
Desgast psicològic
Totes estes situacions estan produint un “desgast brutal psicològicament tant del professorat com de les famílies i l’alumnat i esta situació és inacceptable”. Per tot això, la Plataforma per l’Ensenyament Públic de l’Horta Sud demana que es complisquen les reclamacions següents. “Volem una reunió presencial del conseller amb les direccions dels centres afectats per la dana, així com informació a través de la pàgina web de la Conselleria sobre els terminis de reconstrucció o nova construcció dels centres afectats”, comença la plataforma en un comunicat.
Així mateix, demanen garantir les necessitats de les famílies en temes relatius a autobusos, menjadors o materials i ampliar les plantilles d’operaris que estan ocupats en la reconstrucció de centres, i que els equips directius dels centres sàpien de manera periòdica quines tasques de reconstrucció s’estan duent a terme a través d’una coordinació entre equips.
Atenció directa a centres afectats
D’altra banda, la Plataforma per l’Ensenyament Públic sol·licita la creació, en la direcció territorial de València, d’un equip de persones dedicades exclusivament a l’atenció de direccions afectades per la dana i dels centres acollidors, per a poder solucionar les problemàtiques que tenen. Així mateix, creuen vital dotar de personal i recursos necessaris els centres acollidors de l’alumnat de l’Horta Sud desplaçat dels seus municipis i fixar una reducció de la ràtio i del mínim de ràtio en els centres dels municipis afectats per la dana durant un mínim de cinc anys, així com la impossibilitat d’eliminar aules en els arranjaments d’estos anys.
Mobilitzacions
A més, des de la Plataforma per l’Ensenyament Públic de l’Horta Sud s’estan preparant una sèrie de mobilitzacions i accions per a visualitzar que els centres afectats per la dana encara no han tornat a la normalitat: manifestacions, concentracions els dijous a les portes dels centres, campanyes de sensibilització i escrits de denúncia a la premsa com este últim.
Suscríbete para seguir leyendo
- Bernabé: “La telefonada més llarga entre Pradas i Mazón en el Cecopi va ser casualment quan estaven decidint què fer”
- González Pons es reforça a Brussel·les i deixa càrrec a Génova
- La sèptima manifestació contra Mazón canvia de recorregut per a no coincidir amb la processó de Sant Vicent Ferrer
- Troballa insòlita en una platja de Castelló: troben un obús de la Guerra Civil
- Dos atesos i set cotxes afectats en un incendi a Gandia
- El registre de telefonades gira el focus sobre l’activitat de Mazón la vesprada del 29-O
- PSPV i Compromís obrin noves vies per a estretir el setge del 29-O sobre Mazón
- Les tempestes desborden el barranc de l’Horteta a Torrent