L’Ajuntament de Castelló de Rugat s’ha volgut sumar al Dia Internacional de la Eliminació de la Violència contra la Dona amb un manifest, que es llegirà el dia 25 de novembre amb música per megafonia, que condemna esta «plaga social que desgraciadament afecta a tot el món».

«Volem posicionar-nos una vegada més contra la greu situació en què es troben un gran nombre de dones», comença el manifest signat pel consistori, que recorda que la violència masclista «es tracta, sens dubte, d’un atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones, d’una injustícia manifesta que impedix a la nostra societat continuar avançant per la senda de la democràcia, del benestar i del progrés social que desitgem».

«La lluita contra la violència de gènere és una tasca comuna: dones, homes i institucions. Cal unir esforços i compromisos, si volem que la violència que patix la dona desaparega. Tenim el convenciment que només a través de la responsabilitat compartida entre totes i tots, podrem eradicar definitivament esta terrible injustícia», finalitza el missatge.

Per a reforçar el manifest, s’ha preparat un conjunt d’activitats de la mà de Tatiana, la coordinadora d’igualtat i convivència del IES Manuel Sanchis Guarner; la psicòloga municipal i orientadora del CP Verge del Remei, Maria Teresa Travé; la coordinadora d’igualtat i convivència del CP Verge del Remei, Eva; Arantxa Moreno, de l’equip de Serveis Socials del consistori; i Vicenta Boscà, regidora d’Igualtat i Inclusió Social. Així, baix l’eslogan #TotsSomTotes es penjaran cartells, hi haurà una concentració virtual amb mascaretes morades el dia 25 a les 12 hores i es faran videos per a les xarxes socials, a més d’una exposició fotogràfica, audiovisual i una xerrada.