La regidoria d’Igualtat i Diversitat Sexual de l’Ajuntament de Dénia ha programat una sèrie d’activitats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb la col·laboració d’unes altres àrees municipals, la UNED Dénia i el Cine Club Pessic.

El 25 de novembre, l’ajuntament escenificarà l’adhesió a la lluita contra la violència masclista amb uns minuts de silenci que la corporació municipal i les persones que integren el Consell de les Dones guardaran a les 12 del migdia a la plaça de la Constitució en memòria de les víctimes.

Del 23 al 29 de novembre s’ha programat la difusió de curtmetratges del II Concurs de Jóvens Promeses de la Xarxa Jove Marina Alta a través de les xarxes socials de Joventut Dénia i la MACMA. També a partir del 23 de novembre, i fins al dia 27, s’impartirà el curs d’extensió universitària UNED Dénia ‘Xarxes socials i TIC: identificació, prevenció i actualització davant la violència de gènere’.

El lema de la campanya és ’Guerreres contra la violència de gènere’. Del dimarts 24 al divendres 27 de novembre la plaça de la Constitució s’omplirà de maniquins amb l’eslògan de la campanya. El dia 24 també es farà el repartiment de mascaretes amb el lema de la campanya d’enguany entre l’alumnat dels instituts. La regidoria n’ha fet un total de 1.400 unitats. La segona acció de carrer tindrà lloc el dissabte 28 de novembres. ‘De portes cap a dins’ consistirà en la instal·lació d’una porta en l’encreuament dels carrers del Marqués de Campo i Diana, entre les 10 i les 18 hores, per tal que la gent siga testimoni, en obrir-la, del que senten les dones i els menors víctimes de violència de gènere.

El 25 de novembre, a les 20 hores, se celebrarà al Centre Social un recital amb la soprano Teresa Albero, acompanyada al piano per Francisco Cholbi. El 27 de novembre la Biblioteca Pública Municipal acull el recital poètic musical ‘Germanes de Shakespeare’, amb l’actriu Marina Mulet i la guitarrista i cantant Alexandra Monfort. Eixe mateix dia, a les 21 hores, Inefable Producciones protagonitzarà el musical Sexualizarte al Centre Social. El dissabte 28 se celebrarà la xarrada ‘Relacions afectivosexuals positives’ que oferirà el comunicador i escriptor Lameuapau, acompanyat per membres de l’equip de Larouch Art de Carrer.

La programació finalitzarà el 29 de novembre amb una sessió de cinema al Centre Social programada pel Cine Club Pessic. Es projectarà la pel·lícula ‘Dios es mujer y se llama Petrunya’, de la directora macedònia Teona Strugar Mitevska.