El departament d’igualtat de la Mancomunitat la Costera - Canal, amb motiu del 25 de novembre, «Dia Internacional contra la Violència de Gènere», durà a terme diferents accions als seus municipis per tal de sensibilitzar i formar en igualtat d‘oportunitats a la població.

Entre l’alumnat de 2n d'ESO s’executaran els tallers de prevenció de la violència de gènere «No em toques el WhatsApp» amb continguts específics que ajudaran a l’alumnat a desmuntar estereotips, així com a descobrir claus per a detectar la violència en totes les seues manifestacions, que generen un canvi d’actitud i relacions sanes entre els joves.

L’exposició itinerant de l’IVAJ «No em toques el Whatsapp» arribarà a l’IES de Vallada de l’11 al 17 de novembre; a Rotglà i Corberà de l’1 al 7 de desembre; i a Vallés de l’1 al 7 de març de 2021.

El departament d’igualtat anima als municipis mancomunats a dur a terme la campanya «Vestim de morat el nostre poble», tal i com han fet els pobles de Vallada i La Llosa de Ranes, amb l’objectiu de visibilitzar l’estructura social desigualitària i autoritària, tan desfavorable per a la dona.

També s’ha convocat la quarta edició dels Premis 25 de Novembre per a donar suport a les iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig ciutadà col·lectiu contra les violències masclistes que impacten en les vides de les dones.