L’Ajuntament de Picanya, el dia 25 de novembre, publicarà un manifest de condemna a la violència de gènere i farà homenatge a les dones assassinades, i també farà menció a les persones menors d’edat assassinades per la violència masclista. S’han sumat al manifest els centes educatius, associacions de dones, grups polítics, centre de salut, centre de persones majors, cossos i forces de seguretat.

Aquest any, en senyal de protesta i dol, els balcons de Picanya vestiran amb mocadors morats.

«És una realitat que la violència exercida contra les dones augmenta exponencialment en temps de pandèmia. Per a moltes dones, i fills i filles, l’amenaça és major en les seues pròpies cases... precisament on haurien d’estar més segures. Els confinaments i quarantenes són essencials per a controlar la covid-19, però en ocasions poden fer que les dones es vegen atrapades amb els maltractadors. Durant el confinament les consultes al 016 augmentaren un 400 %», informen des de l’àrea d’Igualtat del consistori.

Amb l’objectiu de sensibilitzar en igualtat i fer prevenció de la violència de gènere, als centres educatius del municipi, s’han realitzat tallers coeducatius sobre corresponsabilitat i noves masculinitats, i tallers per al foment de les relacions de bon tracte i igualitàries. També l’alumnat de 1r de batxillerat està treballant en la creació d’un vídeo en el que es desmunten els mites de l’amor romàntic. Vídeo que estan enregistrant pels carrers de Picanya i que es podrà visualitzar a les xarxes socials de l’IES Enric Valor i de l’Ajuntament de Picanya.