La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna porta a terme accions de conscienciació centrades en la població més jove i adolescent, ja que el treball essencial que es realitza als centres educatius és la base contra el masclisme, la violència contra la dona i la desigualtat en la societat. Així, este any s’han engegat diversos projectes en l’àmbit educatiu de prevenció i sensibilització en favor de la igualtat real, entre els quals destaca ‘Fica el masclisme dins la bústia’.

Amb este projecte s’han instal·lat tres bústies morades a l’IES Jaume II el Just, l’IES la Valldigna i l'edifici del Braç Treballador, amb la finalitat de recollir de forma anònima les inquietuds, preocupacions, consells o dubtes que plantegen els joves de Tavernes, tant en matèria sexual, masclisme com en actituds quotidianes que fomenten la desigualtat. Estes bústies les obriran regularment coordinadors d'Igualtat de cada centre, els quals treballaran de forma conjunta amb els tècnics d'Igualtat de l'Ajuntament per a resoldre regularment els dubtes registrats a les bústies i donar solució a les qüestions que plantege l’alumnat.

A més del programa esmentat, als instituts vallers també es realitza el programa de prevenció Irene i el taller de formació ‘Noves masculinitats’ destinat a que l’alumnat conega els micromasclismes i adquirisca eines per a combatre’ls.

Tavernes de la Valldigna forma part de la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere i és membre del grup Treballem per la Igualtat del Partit Judicial de Sueca, i treballa diàriament per fomentar les actuacions de sensibilització i conscienciació per tal d’evitar qualsevol tipus de desigualtat en els centres educatius vallers i dotar de més eines la població per a aconseguir-ho, tot emmarcat en el projecte matriu de ‘Tavernes per la Igualtat’, que inclou tallers de formació on-line en matèria de violència de gènere per a la Policia Local i els professionals del Centre de Salut.

Tavernes ha preparat una programació íntima per a evitar les aglomeracions. El 25N es llegirà el manifest commemoratiu i reivindicatiu i es faran tallers d’expressió artística per a l’alumnat de Tavernes.