Com cada 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències contra les Dones, l’Ajuntament de Picassent presenta una nova campanya de sensiblització des de la qual es pretén aconseguir la implicació i la mobilització de la ciutadania davant aquella violència exercida contra les dones en el seu àmbit més privat: les relacions de parella.

Per al llançament de la campanya s’han elaborat diversos materials gràfics, com ara futllets i cartells que seran distribuïts per totes les cases de la localitat, així com en els diferents espais públics, als centres escolars i als comerços.

La campanya compta també amb el testimoni de dos dones que han sobreviscut a este tipus de violència i que s’empraran com a material de sensibilització per a, d’aquesta manera, acostar les seues vivències, un fet que permetrà entendre situacions que de vegades no s’entenen. A més, es projectarà un vídeo on es visibilitzen i donen a conèixer els diferents serveis i agents del municipi implicats en el procés de denúncia, atenció i acompanyament a les dones que es troben en esta situació.

"Enguany està sent un any dur al nostre municipi. El Servei d'Atenció ha atès a 50 noves dones"

Conxa Garcia - Alcaldessa de Picassent

A més a més, es vol contribuir a que la ciutadania siga conscient d’un tipus de violència que tenim més a prop del que pensem. Així ho manifesta l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia: «Enguany està sent un any especialment dur al nostre municipi. Actualment, a Picassent, 34 dones compten amb una ordre de protecció i 50 dones han sigut ateses pel Servei municipal d’Atenció a les Dones per primera vegada. Les dades ens revelen la gravetat de la violència de gènere a la nostra societat. Des de l’any 2003, un total de 1.072 dones han sigut assassinades per les seues parelles o ex parelles, una de les quals era veïna de Picassent».

Per últim, des de l’àrea d’Igualtat s’ha treballat de forma coordinada amb els centres escolars del municipi per a incrementar la conscienciació i la sensibilització de l’alumnat des d’edats més primerenques, un treball clau per promoure la igualtat i eradicar la violència contra les dones en totes les seues diferents manifestacions.