Hui dia 7 de novembre celebrem la festa del Beat Francesc Palau i Quer, nascut a Aitona el 29 de desembre de 1828. Va ser el setè dels nou fills que tingueren els esposos Josep Palu i Mª Antonia Quer, un matrimoni, modest i profundament cristià. Son pare, que era llaurador, amb els fills participava en activitats de la parròquia, sobretot formant part del cor parroquial.

El 1828 Francesc entrà al Seminari de Lleida i el 1832 ingressà al convent de Carmelites Descalços de Barcelona on començà el noviciat i on adoptà el nom de Francesc de Jesús Maria Josep. Un any més tard, el 15 de novembre de 1833 va fer la professió solemne.

El 25 de juliol de 1835, amb una situació convulsa, cremaren el convent de Sant Josep de Barcelona i els frares, entre ells Francesc Palau, van ser expulsats. Va ser ordenat prevere a Barbastre el 1836 i de seguida començà la seua activitat apostòlica. El 21 de juliol de 1840 va creuar els Pirineus i s´exilià a França.

El 1851 tornà a Espanya i a Barcelona creà l´Escola de la Virtut, model d´ensenyament catequètic. Com que l´escola va ser acusada d´estar implicada en la vaga dels obrers, va ser clausurada per les autoritats civils i el P. Palau, director del centre, fou desterrat a Eivissa, on s´hi estigué des del 1854 al 1860. Entre el 1860 i el 1861 organitzà els ermitans de Sant Honorat de Randa, a Mallorca.

Fundà les Congregacions dels Germans i de les Germanes Carmelites i predicà missions populars, mentre estenia la devoció a la Mare de Déu per allà per on passava. Va viatjar a Roma el 1866 i el 1870, per presentar al papa i als Pares del Concili Vaticà I, les seues preocupacions sobre els exorcismes. Va morir el 20 de març de 1872 a Tarragona i va ser beatificat pel papa Joan Pau II a Roma el 24 d´abril de 1988.

El P. Francesc Palau va lluitar tota la seua vida per la pau entre els hòmens que s´enfrontaven en una guerra entre germans. També lluità per la veritat, per tal de desterrar la ignorància. I finalment, per la llibertat de l´Església. la clau de la seua vida va ser el trobament amb Jesucrist, viu i present enmig de l´Església. Per al P. Palau, la missió dels cristians estava en estimar i servir l´Església en els malalts, els xiquets i els jóvens i les famílies.

Home d´una gran inquietud interior i apassionat per l´Evangeli, el P. Palau es va sentir cridat a una vida d´un més intens amor. El seu missatge, en seguiment de Jesucrist, es pot sintetitzar en el servei als germans i un apostolat arrelat en la soledat, la pregària i el sacrifici. El P. Palau va servir l´Església amb la predicació, la catequesi i els seus escrits. Amb el do de profecia i de fer miracles, el P. Palau va haver de suportar diverses denúncies i judicis per les curacions que va fer sense ser metge.

En l´actualitat les Carmelites Missioneres Teresianes, continuen el carisma del P. Palau a través de la pastoral educativa en xiquets i adolescents, la pastoral sociosanitària i l´activitat missionera.

Al nostre País les Carmelites Missioneres Teresianes porten, entre d´altres, diversos centre docents de Paterna, Elx o Crevillent, i també estan presents a Callosa de Segura, a Novelda, a Torrevella i a la Casa d´Espiritualitat del Desert de les Palmes.