Així defensa el salmista, al Psalm 100, l´actitud que ha de tindre un bon governant: portar l´administració del govern amb "honradesa de cor". És el que tots els valencians demanem (i exigim) a aquells que, des del 24 de maig tenen la responsabilitat d´assumir el govern de la Generalitat del País Valencià i els ajuntaments valencians.

Aquest Psalm, titulat, "Espill d´un monarca perfecte", descriu a la perfecció les actituds que han de tindre els polítics: honradesa, fidelitat i justícia, fugir de qualsevol objectiu innoble, no ser amic dels qui obren contra llei, dels cors perversos i de l´home d´ulls altius i de cor arrogant, allunyar-se dels hòmens fraudulents, de la mentida i de la injustícia, així com també dels qui practiquen el mal. Els seus versets són: "Vull celebrar la fidelitat i la justícia....estudiaré la causa de la gent honrada sempre que recorren a mi. Portaré les coses de palau amb honradesa de cor, no em proposaré d´aconseguir cap objectiu innoble. No sóc amic dels qui obren contra llei, no hi vull tindre tractes; que s´allunyen de mi els cors perversos.....m´és insuportable l´home d´ulls altius i de cor arrogant". I per això el salmista denuncia així els qui van amb trampes: "No tindran lloc al meu palau els hòmens fraudulents, no es mantindrà a la meua presència ningú que mentisca".

El Psalm 100, que tots els politics (també els no cristians) haurien de tindre molt present, és una invitació a la rectitud, a l´honradesa i a l´honestedat en l´exercici de la funció pública. El Psalm 100 ens posa en guàrdia per no caure en la mentida i en el frau i a no deixar-nos portar per conductes que atempten contra la decència i la justícia. És segur que si els responsables dels casos Emarsa, Gürtel, Imelsa, Cooperació, Carlos Fabra, Brugal o Nóos (entre d´altres) hagueren actuat segons el que diu el Psalm 100, aquests escàndols no s´hagueren produït.

Si el Psalm 100 detesta i denuncia totes les conductes immorals, també el mateix Psalm elogia aquells polítics que es comporten amb fidelitat. Per això el salmista alaba la "la gent fidel del país" i els "hòmens de conducta irreprensible", que són els "qui estan al meu servei".

Però no és només el Psalm 100. També el Psalm 25 denuncia aquells que "tenen les mans malintencionades i plenes de favors per subornar"

(Ps 25:10). I encara, el profeta Isaïes elogia el qui "el qui es comporta amb justícia i parla lleialment", i també aquell "que no accepta guanys abusius ni es deixa comprar amb obsequis" (Is 33:15)

El papa Francesc fa un any, ens donava un consell pel que fa a l´honradesa i la justícia: "L´únic camí per fugir de la corrupció és el servei" (16 de juny de 2014). I és que si els polítics no entenen la política com un servei, no han entès res. Com no ho va entendre el Sr. Francisco Camps, quan el novembre de 2009, a preguntes del jutge, deia: "Todos los valencianos me deben mucho porqué he sacado adelante la Comunidad Valenciana".

El cardenal Tarancon, en una pastoral de 1946, denunciava ja aquells que feien "grans negocis sense reparar en la justícia", i també els qui aprofitant-se de la situació de penúria, aconseguien "uns guanys il·lícits", com ha passat en els últims anys.

Quan hem vist (i patit) tants casos de corrupció, que han embrutat la vida pública, cal que els nous responsables que han eixit elegits el 24 de maig, siguen irreprensibles en el seu comportament. Cal que els concejals i els diputats a les Corts Valencianes, tinguen les mans netes i el cor i la cartera, transparents. Només així retrobarem la dignitat de la política, que ha de ser un servei. No una cova de lladres.