Bona nit falleres i fallers,

Encara que hui siga la nostra despedida, sabem que no es la nostra nit. Les protagonistes sou vosaltres, les 144 falleres que arribeu en els vostres sonmis i il.lussions reflectides a la mirada. Per vosaltres batega hui aquest lloc.

Arriba un momento en el que les Falleres Majors de València donen un paset enrere i celebren que el cicle de la vida continúa. Dins d´unes hores, 26 de vosaltres tindreu la fortuna de pasar a formar part de la historia de les Falles, compartint les il.lussions que totes nosaltres vam viure fa ara 12 messos. I a totes les que no tingau el privilègi de sentir el vostre nom, recordeu- lo com una experiencia molt especial a les vostres vides i guardeu a la vostra memoria tot el que haveu vixcut aquestos messos.

Per a les 144 demanem el gran aplaudiment que es mereixen.

El pas del temps ens recorda que tot el que comença te un final. Hem creixcut com a persones i molt més com a falleres. Coneixíem la festa pero estos 12 messos ens han servit per a descubrir algo nou cada día: un acte o una emoció, una sorpresa o un sentiment, una alegría propia o aliena, la llàgrima d´un faller o la risa d´una fallera? Hem celebrat triomfs, hem compartit decepcions i cada día va ser difernt i especial. I tot va ser posible gràcies a aquells que enguany ens han guiat i acompanyat en aquest camí: Els membres de Junta Central Fallera, amb el seu president Pere Fuset al capdavant.

Alicia ? Pere, he vist brillar la il.lussió als teus ulls en cada momento que hem compartit. T´has emocionat com un xiquet adelantant-nos cada detall dels actes que preparaveu. Ens has tractat com a reines, escoltant-nos en cada moment. Pinyes, bromes i molt de comboi han format part de cada instant vivit al teu costat. Se que tot açò és sols el principi d´una gran amistat. Gràcies presi!

Sofía ? Gracies per trencar esquemes, per confiar en mi i donar-me el privilegi de ser la primera fallera major infantil en tindre veu en el dia de la Crida. També vull agrair-te que la nit de la Crema fora tan especial per a les Corts d´honor i per a nosaltres dos. Estic segura que mai la oblidarem. Però sobretot, presi, gracies per cuidar-me, mimar-me i voler-me. Pere, eres la canya!

I, junt a Pere, la seua directiva: Acosta, Tejero, Merche, Montse, Inma, Torres i Pepe. Després de compartir clases sobre teles valencianes, tours per la comunitat i fora d´ella, agendes apretadíssimes, converses infinites al cotxe i moments tant feliços com complicats, vos haveu convertit en la nostra familia fallera.

A vosaltres, junt a tots els delegats, vocals, acompanyants i chófers, vos vam vore organitzar a la hombra cada un dels actes que composen el miracle d´alçar la festa cada any. Gràcies per la gran llabor desinteresada que feu!

Eixe partir de zero ho hem vist a tots els llocs als que hem tingut la gran sort d´acudir: Els actes de tots vosaltres. Les vostres exaltacions, gales, setmanes culturals o presentacions d´esbossos. Però el que fa especial un instant no és el lloc on es desenvolupa sino les persones amb les que ho compartixes i compartir-lo en vosaltres, els fallers, ha sigut lo es especial de este any. Per a nosaltres, el major dels honors ha sigut representar a un poble treballador, que any rere any obra un miracle a cada cantó de la ciutat. Un poble que cuida de les seues tradicions y que, a través del seu amor, convertix en regines a dos falleres. Perque vosaltres ens haveu convertit en lo que som. Haveu sigut el manantial de la nostra energía. Cada mirada de complicitat, cada detall somriure o aplaudiment ens ha fet sentir les mes volgudes allí on hem anat. Esperem que tingau el millor record nostre i que ens guardeu en el vostre cor perque vosaltres sempre estareu al nostre, orgulloses d´este meravellós col.lectiu al que sempre estarem agraïdes.

Hem recorregut la comunitat i conegut de primera mà la riqueza cultural que tenim a través de les seues festes i hem disfrutat al màxim d´elles a través de les seues representants. Destacar la gran llavor que fan totes les juntes locals i que sempre ens han rebut amb molt de carinyo. També hem tingut l´oportunitat de viatjat a les ciutats germanes d´Alacant, Castelló, Múrcia i Burgos i hem participat dels actes de les seues festes a través de les seues reines i dames: Bellees del Foc d´Alacant: Daniela i Adriana i Carmen i Ana Belén, Reines de les Festes de la Magdalena de Castelló: Lola i Berta i Carolina i Estefania, Reinas de la Huerta de Múrcia: Paula i Mónica i las Reinas de las fiestas de Burgos: Alba i Alba. Ací teniu dos grans amigues per sempre.

El viure la festa desde la nostra privilegiada perspectiva ens ha permitit compartit vivències amb el nostre alcalde Joan Ribó i amb tots els membres de la corporació municipal, als que estem molt agraïdes per tot el carinyo que ens han transmés a cada moment.

Hem visitat tallers fallers i conegut als artistes. Hem tratat amb músics i pirotècnics, amb orfebres i poetes així com maquilladors, perruquers i indumentaristes, que després d´aquest any ja formen part de la nostra família. Hem vist en acció a les forçes i cossos de seguretat i hem compartit grans moments amb tots els mitjans de comunicació, comprobant la seua capaticat de cobrir cada detall de la nostra festa. La inestimable llavor que tots vosaltres realitzeu es mereix el nostre reconeixement i agraïment perque sou fonamentals per a les falles.

Pocs díes despres de que cedim el càrrec, rebrem desde molt lluny de València, el premi que tant desitjem. Desde un costat, serem les primeres en celebrar el nomenament de les falles com a Patrimòni Inmaterial de la Humanitat. Recordarem el nostre reinat com aquell en el que es va acabar de gestar una il.lussió col.lectiva, en que vam fer l´últim esforç. Soles queda replegar el resultat d´un treball ben fet per tots: els que hui protagonitzem la festa i totes les generacions anteriors, les que donaren vida a les falles i els que les van fer crèixer per a que hui en día siguen un fet únic en el mon.

I este regal que València ens ha brindat, mai haguera sigut el mateix sense les nostres corts d´honor. Passaran els anys i creixerem, la vida ens depara un futur per davant pero totes recordarem sempre una nit com esta i totes les emocions, experiències i vivències que hem compartit. Vos demanem a vosaltres, els fallers, que les recordeu en la grandesa que es mereixen.

Sofía ? i a vosaltres, la cort major, donar-vos les gracies per cuidar-nos a la meua cort d´honor i a mi. Hem sentit molt orgulloses d´haver compartit este any amb vosaltres. Agraïr també a les vostres famílies el carinyo que sempre ens han donat. Un beset.

Mai haguera pensat que el meu somni s´anava a complir i menys que tendría la millor de les sorts en compartir-lo amb vosaltres (nombres). Desde el dia de la fonteta ens hem fet inseparables i estic segura de que la nostra amistat serà per a sempre. Les dotze sou úniques i molt especials. Juntes hem compartit moments meravellosos, moments divertits i també moments cansats però sempre heu tret el millor dels vostres somriures. Durant tot el regnat heu demostrat a tota Valencia que seu unes grans falleres per això vos demane a vosaltres, els fallers, que l´hi doneu un fort aplaudiment a la Cort d´honor del 2016. Vos vullc moltíssim xiques. No em puc oblidar dels vostres pares i dels vostres germans. Ells han fet tot el que estaba a la seua ma per a vore el millor dels nostres somriures. Gràcies per fer que el nostre regnat haja sigut perfècte i meravellós. Lo que més m´agrada es que hem format una pinya molt fallera i hem passat de ser 13 famílies a convertir-nos en una sola. Un bes molt gran per a tots.

Alicia ? Ha pasat un any, un any desde aquell 26 de setembre en el que la sort ens va sonriure. Ha pasat un any desde que a la fonteta resonaven els nostres noms i desfilavem amb els nervis a flor de pell donant els primers pasos cap al nostre somni fet realitat. Ha pasat un any desde que el destí em va unir a 12 meravelloses xiques. 12 dones que he tingut el privilègi de tindre com a la meua cort d´honor. I ací estem xiques, al mateix lloc on el nostre conte de fades va començar, amb la mateixa i.lussió a les mirades pero amb la memoria plena de records d´un any inoblidable. Juntes haveu format la millor cort d´honor que mai haguera pogut somniar. Amb la vostra fortalesa, dolçor, empatía, inteligencia, bellesa, enginy, sensibilitat, generositat, alegría, naturalitat, bondat i energía, vos haveu guanyat els cors de tots i el meu, el primer. Perque les mirades de complicitat, els abraços, les paraules d´ànim i tota la força que m´haveu transmés han sigut la meua força. Perque, junt a les vostres famílies m´haveu obert les portes dels vostres cors, ensenyant-me a ser cada día millor persona i fallera. València, ací teniu a la cort d´honor 2016. Un a cort que ha fe historia i que s´ha entregat a la festa i a vosaltres en cos i ànima. Estic segura que estareu tan orgullosos d´elles com jo ho estic i les recordareu sempre per la seua grandesa. Xiques hui comença un nou cicle pero el 2016 sempre será nostre. Vos vullc moltíssim!

I hem tingut el plaer de recorrer este camí de la ma de 12 xiquetes increíbles, la cort d´honor infantil que ens han regalat moments divertidíssims i tot el seu afècte. A vosaltres i a les vostres famílies vullc mostrar-vos la meua eterna gratitut per tot lo bo que ens haveu donat i per un any perfecte al vostre costat.

Aquelles que sigau elegides esta nit, vos pedim un favor: sigau l´exemple d´aquestes 12 xiquetes i 12 senyoretes i fareu dels pròxims 12 messos els més feliços de les vostres vides.

Alicia ? I que dir-te a tu, la meua xiqueta? Que em vas furtar el cor desde el primer instant. Que després d´un any vivit al teu costat, t´has convertit en la meua germana menuda. Per a mi sempre seràs la meua reina mora, a la que he vist enamorar al mon faller anunciant l´arribada de les falles, la que ha fet historia a la seua comissió i a valència sencera i la que m´ha ensenyat que la il.lussió es la major de les fortaleses que tenim. Hem rigut i plorat juntes, compartit nervis i confidències , hem parlat de somnis pensant entre sedes pero, sobre tot, m´has agarrat molt fot la ma sempre que ho he necessitat, regalante eixa sonrisa que fa que el mon es detenga. Sofia, no plores perque està acabant, sonriu perque ha passat, perque has sigut una Fallera Major Infantil de València, imposible d´oblidar. Si mil voltes naixquera, mil voltes voldría viure este any al teu costat, junt a la teua familia, Paqui, Ximo i Ferràn, que ja considere com la meua propia. Done gràcies al 2016 perque ens ha unit per sempre

.

Sofia ? Alicia Moreno Morales, la millor companyera de viatge, la que ara ets la meua germana major. Juntes hem viscut moltes anècdotes, moltes tertúlies al cotxe i sempre m´has cuidat i m´has donat els millors dels consells. Dir-te que has sigut una gran Fallera Major de Valencia. Estic molt orgullosa de tu perquè per a mi ets un espill on mirar-me. Hui s´acaba el nostre regnat però les nostres vides s´han unit per a sempre. Gracies, Alicia. Un beset molt fort per a tu i per a la teua família.

Hem tingut molta sort, ho sabíem, però la aventura que varem iniciar en juliol de 2015 no haguera sigut posible sense la comfiança de tots els components dels diferents jurats. Hem pogut agafar molt fort el somni de qualsevol valenciana i fallera. Gràcies per donar-nos l´oportunitat de representar desde lo més alt a la nostra festa i a la nostra ciutat.

Fa poc, una persona molt volguda em va dir: Ser Fallera Major de València és un miracle i no soles vas rebre la telefonada de l´alcalde, sino també la telefonada de la historia. Falleres Majors de València 2017, a les dos volem dir-vos que heu de ser conscients de que l´esforç va a ser molt gran i necesitareu el recolçament incondicional dels vostres però està més que compensat amb tot el que la festa vos va a regalar durant un any sencer. Vos debeu al mon faller. Regaleu-lis cada un dels vostres sonriures, doneu-lis tot el vostre carinyo i esteu sempre al seu costat perque ells son els que vos convertirán en regines.

El 21 d´octubre la fortuna ens va somriure i la vida ens canvià per complet. Però el canvi de vida no va ser soles nostre. Tots els nostres amics i la nostra família es varen volcar per complet i per a tots ha sigut un somni fet realitat. Estem segures que vos heu emocionat a cada acte on ens anomenaven como a falleres majors de Valencia.

Sofía ? A la meua família iaios, tios, cosins, gracies per estat al meu costat de manera incansable i gracies per encanyar-me a voler i a cuidar la nostra llengua, la nostra terra, la nostra festa. No em puc oblidar de les persones que ja no estan, en especial de la meua iaia Elvira. Recorde amb un somriu lo feliç i orgullosa que estava de la seua neta. Sempre et portaré al meu cor.

Mami, papi, son tantes coses les que podria dir-vos que no sabria per on començar. Si tanque els ulls arriben al meu cor moment únics, dies plens de nervis i emocions, dies molt especials. Tot ha sigut possible gracies a la vostra entrega i dedicació. Heu fet que ser fallera major de valència fora tan fàcil. I a tu Ferran, dir-te que ets el millor germà que podria tindre, has estat a l´altura en tot moment. Els 4 formen un gran equip i guardarem els records d´aquest any màgic al nostre cor. Sabeu una cosa? Vos vullc moltissim.

Alicia ?Hi ha moments en la vida que son especials pero, compartits amb les persones a les que vols, es convertixen en inoblidables. I així ha sigut este any gràcies a la meua familia i als meus amics:

Mama i papa, gràcies per tot l´esforç que haveu fet este any, per ajudar-me sempre a cumplir els meus somnis i per ensenyar-me que a la vida es pot conseguir tot el que et proposes si dones lo millor de tu a cada moment. Gràcies per les poques hores de son, pel recolçament a cada instant i, per damunt de tot, gràcies per ser els meus pares. I, junt a ells, la meua millor amiga, la meua germana, en la que he compartit este somni desde sempre. La que ha cuidat cada detall per a que la meua risa fora més sonora, el meu somriure més brillant i la meua vida millor. Junt a Dani, haveu fet perfecte este camí. Ja saps Lara, sempre la meua persona. A ells i a tota la meua familia, mai podre agraïr-los el haver caminat sempre junts al meu costat. Vos vullc!

Pero la familia no es soles de sang, la familia son totes aquelles persones de la teua vida que volen tindre´t a la seua. Aquelles que farien qualsevol cosa per vore´t sonriure. D´esta familia estic molt orgullosa i el meu agraïment será etern: Les emúes amigues de la falla, sorprenentme en cada moment, mis niñas bonitas, falleres majors 2015, que sempre haveu estat ahí i vareu teñir de rosa antic el començament de les falles i tots els nous amics que este any m`ha regalat. Gràcies a vosaltres, creure ha sigut més fácil.

Permitiu-nos en esta nit fer partícep a tot el mon que Alícia i Sofía no hagueren sigut el que han sigut sense Doctor Alvaro López - Sant Joan de Deu i sense General Asensio - Marqués de Solferit

Alicia ? Dins de poc tornaré a la meua falla, la que m´ha vist creixer. Este any ha sigut més especial per sentir a una els batecs dels vostres cors tan prop de mi. Perque m´haveu pintat un mon més meravellós inindant-me de carinyo i perque haveu demostrat a tota València que una falla menuda pot ser molt gran. Espere que estigau orgullosos de mi perque per a mi es queda curt dir l´orgull que senc de ser de Alvaro López. Orgull que m´han fet sentir la meua agrupació, la del Marítim i el meu sector, Malvarrosa-Cabanyal-Beteró,perque sempre vos he sentit molt prop de mi i tot l´afècte que m´haveu donat no es pot medir en paraules.

Sofia ? La falla GENERAL ASENSI MARQUES DE SOLFERIT , y per que no dir-lo DE QUART DE POBLET .On soc fallera desde que vaig naixer i on tornaré amb moltes ganes de continuar gaudint de les falles . Junts hem fet historia, hem trencat barreres i jo estic feliç i orgullosa d´haver portat el nom del meu Sector Quart-Xirvella i el nom de la meua comissió a lo mes alt del mon faller. Sempre vos estare agraïda per ser particips de les meues il·lusions i per viure de prop aquest any magic . Gracies per la vostra estima i por "soñar conmigo hasta el final"

Ara que arriba el torn de dir adeu, sentiments d´emoció, de satisfacció i nostàlgia s´amunteguen als nostres cors i tot ha sigut gràcies al mon faller. És el moment de tornar a les nostres comissions, a continuar fent falla pero recordeu que les Falleres Majors de València, Sofia Soler Casas i Alicia Moreno Morales mai hagueren sigut les que som sense els valencians i molt menys sense els fallers.

No se´n anem, seguirem al vostre costat tota la nostra vida, la que ens habeu canviat per a sempre.

Gràcies a la vida

Gràcies València

I gràcies a les falles per tot el que ens haveu donat.