Fallera Major Infantil de València,

Cort d’Honor Infantil,

Companys i companyes de la Corporació Municipal,

Fallers i falleres,

Hui, el Saló de Cristall, testimoni de les grans celebracions institucionals de la ciutat, rep de nou Carla i les seues companyes de la Cort d’Honor Infantil per oficialitzar la renovació del cicle faller i la continuïtat de la festa més internacional de València.

Des del març passat hem vist com la vida d’estes xiquetes, igual que la de la resta de xiquetes i xiquets de la ciutat, ha canviat completament amb la incorporació de nous hàbits i la necessitat de superar una adversitat contra la qual cap de nosaltres estava preparat. L’alegria de les Falles es va interrompre de sobte, i les escales i corredors d’este ajuntament deixaren d’oferir-nos rialles i complicitats infantils. En un moment, l’alegria i la rialla es varen convertir en silenci i passadissos deserts; la vida, d’alguna manera, havia desaparegut.

Però si hi ha unes persones capaces de superar l’adversitat, capaces de refer-se davant qualsevol situació en contra, són els xiquets i les xiquetes. Eixos rostres als quals els adults ens dirigim per recuperar l’alegria i tornar a somriure. I estes xiquetes per les quals ací ens hem reunit són un clar exemple d’eixa recuperació.

Carla i xiquetes de la Cort d’Honor, si sempre hem dit que sou les ambaixadores de la festa, hui vos demane que sigueu ambaixadores de l’alegria. D’eixa alegria que el món faller, igual que la resta de la ciutat, necessita recuperar. Vos demane que, allí on aneu, animeu els fallers i falleres infantils perquè contagien l’alegria als adults de les seues comissions. Perquè els adults, hui més que mai, vos necessitem. Necessitem somriure, necessitem riure, necessitem cantar i ballar. I no només als casals, també a les cases, als carrers, als mercats... en tots aquells llocs on anem. Perquè les xiquetes i els xiquets sou els verdaders motors que tenim les persones adultes.

Benvingudes de nou a la vostra casa, a este edifici que ha trobat a faltar la vostra alegria, les vostres rialles, les vostres cançons i els vostres balls. Desitgem que la banda que estreneu hui siga el símbol de l’alegria que ens contagiareu vosaltres i totes les falleres i fallers infantils de la ciutat, d’eixa alegria que irradia la festa de les Falles, de les quals vosaltres sou les màximes representants infantils.

Gràcies, Carla i Cort d’Honor, per refermar el vostre compromís amb la festa i la ciutat. Gràcies per seguir representant les Falles. Gràcies per convertir-vos en eixes ambaixadores de l’alegria. I la nostra més sincera enhorabona.

Moltes gràcies.