Alcalde

Companys de corporació

Companyes i company de directiva

Falleres i fallers

Una de les obsessions que crec que hem tingut totes i tots els últims mesos ha sigut intentar tornar a la normalitat, a una nova realitat, a la vida al cap i a la fi.

El món faller, com el teixit associatiu més important de la nostra ciutat, és un exemple de com fer bé les coses. Durant tot l’estat d’alarma, durant el confinament, donàrem mostres de sobra de la nostra personalitat, de la nostra resistència. I no ho tinguérem fàcil.

Un 10 de març ens trencaren el cor. El treball que dia a dia fem a les nostres comissions es paralitzava de colp i ens deixava sense aire davant una situació que ni controlàvem ni, evidentment, havíem provocat.

Malgrat això, els dies, les setmanes i els mesos posteriors mostrarem una unitat i una passió per tirar endavant que s’ha de reconèixer. Gràcies a eixe treball conjunt hui estem ací, al Saló de Cristall del nostre Ajuntament. En un acte simbòlic: la imposició de bandes a les que seran les nostres representants per a les falles de 2021.

Quina millor manera que esta per tornar a la normalitat, a la nova realitat, a la vida al cap i a la fi.

D’ací a no res, tretze xiquetes entraran amb tota la il·lusió del món en este Saló per viure un acte nou, diferent. Un acte que, segurament, no hagueren volgut viure mai, però que entre totes i tots hem volgut realitzar amb tot el carinyo i la precaució del món per llançar un missatge al món faller: hem tornat. Poc a poc, però hem tornat.

No vaig a fer de mantenidor, perquè no és el meu comés hui, però d’ací a no res l’alegria, la innocència i la bellesa infinita de Amèlia entraran per eixa porta. Li acompanyaran la serietat i el saber estar de Carla López. També les ganes de viure, de riure’s i de jugar de Carla Sahuquillo. Claudia i la seua complicitat i mirada neta vindran de la mà de la timidesa i l’excel·lent port de Gabriela. Fixeu-vos ben bé en com de riallera és Begoña i deixeu-vos enamorar pel somriure contagiós de María. Cristina entrarà amb majestuositat i elegància; i Sara emocionarà als que estem presents amb els sues ulls clars com el cel de València. Martina ens pareixerà tota elegància i Blanca, directament, és un amor de xiqueta. Natalia entre la serietat, la responsabilitat i la bellesa tancarà la desfilada abans de que la nostra fallera major infantil, Carla García Pérez, faça acte de presència.

Gràcies per avançat Carla. Per acompanyar-nos en este viatge. Per ser la capitana d’este meravellós equip, per estar al nostre costat i per la teua complicitat que fan més fàcils les coses. Hui assumeixes una gran responsabilitat de nou: guiar al món faller. Més de 25.000 personetes de diferents comissions esperen el teu regnat, perquè la teua sort és la seua sort.

Gràcies al món faller que tantes coses demostra dia a dia. Sempre en el punt de mira, moltes vegades qüestionats, però part indissoluble de la nostra societat, del nostre futur i de la nostra història. Gràcies perquè totes i tots junts eixirem endavant i nosaltres, més que ningú, hem demostrat que tots a una veu arribem més ràpid i més lluny.

Gràcies i endavant. Sempre endavant.