La Falla Màrtirs de Foios celebra 40 anys amb desfilades, tallers i exposicions

La comissió ha preparat una ambiciosa setmana cultural que s’inaugurarà el dijous 19 amb una tertúlia

L'estandarte de la falla Martirs, en el centre, que cumpleix 40 anys.

L'estandarte de la falla Martirs, en el centre, que cumpleix 40 anys. / A.F.

Pilar Olaya

Pilar Olaya

La Falla Màrtirs i adjacents de Foios compleix 40 anys i vol celebrar-ho amb una ampla i setmana cultural, del 19 al 22 de gener.

La Casa de la Cultura, el dijous 19 a les 19.30 hores, acollirà la inauguració amb la tertúlia «40 anys de falla» amb la participació d’Andrés Verdeguer (moderador i director), Juan Mollà, Juan Gil i Emilio Calvo (fallers fundadors), José Soro (artista faller), Mari Carmen Sánchez (modista i indumentarista), Máximo Betro de Foios (artista orfebre), María José Caballer Fx (pirotècnica), Loren Donat (periodista faller), Iván Esbrí (membre de l’associació d’estudis fallers) i Gustavo Clemente (periodista).

Al finalitzar, s’inaugurarà l’exposició «40 anys de foc i festa» a la sala Fernado Barrachina. A la mateixa sala, el dissabte a les 11.30 hores es farà un taller anomenat «mon faller» on els més xicotets podran aprendre a fer un ninot.

La fi de festa serà el diumenge 22 a les 12.30 hores, amb una desfilada fallera a l’Albereda, d’adreços i indumentària valenciana de diferents èpoques amb la col·laboració de la Perruqueria Mari Júlia, l’artista orfebre Máximo Betro de Foios i la indumentària Camps d’Artesania Fidela de València.