Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Santa Ana, una visitant especial

Qui li anava a dir a aquell pastoret de Torrent que, tants sigles despres, anava a estar tot lo poble d'Albal revolucionat, preparant la vinguda d'una image que ell s'encabotava en emportar-se al seu poble, quan ella lo que volia era quedar-se en Albal!

Des d'aquella miraculosa troballa que nos conta la tradicio, moltes han segut les vivencies i moltes les anecdotes que han acompanyat a «Sentaneta», pero no tot han segut moments de gloria.

Alla per l'any 1936, l'image fon partida en 18 troços i en l'any 1939, gracies a Mossen Lluïs Arnau, retor de l'Iglesia Mare de Deu dels Angels, i a l'aportacio economica dels albalencs, l'image de Santa Ana fon restaurada. Es eixe fet el que celebrem els albalencs enguany. 75 anys despres, l'image torna, com fa 25 anys i com fa 50, una volta mes, al poble des de l'ermita.

L'ermita i el parage de Santa Ana son llocs molt coneguts en els pobles que estem en la comarca de l'Horta Sur de Valencia. Es tradicio, encara, vindre a Albal des de Paiporta, Alcasser o Catarroja a la celebracio de Santa Ana, sentar-se a la fresca de l'ombra d'algun pi o sopar en el repla que existix junt a l'ermita.

Convidats a la festa. Des d'estes llinies, els albalencs volem convidar a tots els llectors del diari a acompanyar-nos en estes festes, que s'allargaran des del dia 11 al 19 de Juliol.

Santa Ana, la nostra «Sentaneta» vist enguany de festa el poble d'Albal.

Els albalencs, tots, els de naiximent i els d'adopcio, nos unim per a fer la festa del 75 aniversari de la seua restauracio: engalanem els carrers, adornem els altars que se montaràn, penjarém l'image de Santa Ana en finestres i balcons, pintarém l'asfalt, per a que tot lluixca millor i diferent, per a vestir de gala el nostre poble i donar la benvinguda a la nostra patrona d'una manera senzilla, en armonia i germanor.

Compartir el artículo

stats