Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

BOUS A MISLATA 2015

Enguany serà el quart consecutiu de bous a Mislata. Una festa que mai ha estat arrelada al nostre poble, el qual no destaca per tindre una forta cultura o tradició taurina. A molts ciutadans ens fa vergonya; pensem que aquest espectacle no aporta cap valor afegit. Ens situa en un mapa on no volen estar ja ben entrat el segle XXI.

Arran d'aquesta polèmica, són moltes les veus que s'han alçat a favor o en contra, siga pels canals tradicionals o bé per les xarxes socials, on la crispació augmenta dia a dia. En aquest sentit, els sota-signants d'aquest article i militants del PSPV a Mislata, volem manifestar que no entenem el maltracte animal com una trinxera de partidaris i detractors. En altres paraules, la tortura no és un concepte per a debatre. Aquestes pràctiques s'han d'aturar posant tota la maquinària legislativa a l'abast, per tal d'assolir uns principis de convivència més cívics i sense posar en perill vides humanes de forma estúpida. És per tant que concebem aquesta festa un anacronisme on es maltracta i es tortura éssers vius amb la finalitat d'obtenir un divertiment i un plaer que hauria d'estar vetat en qualsevol societat civilitzada.

També expressem el nostre malestar davant el posicionament del Consistori municipal, dels regidors ( tot i que alguns mostren la seua empatia en privat) i en especial de l'actual alcalde, que és el verdader responsable d'aquesta iniciativa donant la seua signatura al permís d'ocupació de via pública. De fet sense aquesta autorització, el permís per part de Delegació o Conselleria és paper mullat.

D'altra banda, volem posar l'accent de què ni 11, ni 14 ni tan sols 21 regidors justifiquen en democràcia donar el vistiplau als espectacles taurins. La cultura de la sang no té cabuda en els espais democràtics. Així mateix, mostrem el nostre rebuig a un hipotètic i potencial referèndum sobre la conveniència d'aquest espectacle. La tortura ni es deu tolerar, ni es deu practicar, ni tampoc es deu votar, el que cal dir és un NO rotund i contundent.

Compartir el artículo

stats