Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Més enllà de la corrupció

Sabem, perquè llegim la premsa i seguim l'actualitat dels jutjats, que el PP ha escampat la taca de la corrupció allà on ha governat. Van pensar que les institucions eren seues, que no estaven per a servir sinó per a servir-se'n ells mateixos i els seus amics. Hi ha processos judicials que ho demostren, dolorosos per a la nostra terra. I encara en vindran més: cares antigues i noves que desfilaran per les banquetes dels acusats amb la pretensió dubtosa de defensar una gestió, a totes llums criminal.

Però n'hi ha més. Els administradors populars han deixat solars erms allà on han manat: equips tècnics reduïts a la mínima expressió, treballadors marginats, edificis i equipaments sense cap manteniment, obres inacabades, institucions endeutades... Negligències totes que els que governem des de 2015 tractem de revertir. No és que foren corruptes ?que també!?; és que eren uns irresponsables que, emparant-se en la crisi, deixaren allò que havien de gestionar en un estat penós.

A Paiporta ens trobàrem departaments quasi sense personal per obstinar-se d'acomiadar gent necessària, o per no substituir les jubilacions ni les baixes que s'anaven produint. En la legislatura passada denunciàrem l'acomiadament de tres professores de l'Escola d'Adults, dels tres conductors de l'ambulància i inclús de la periodista del poble... Fins i tot les pluges han deixat al descobert la falta de manteniment dels edificis municipals, que han fet aigües després d'anys d'abandonament.

Els governs del canvi, de diferents colors i amb aliances diverses, treballem de valent per revertir la situació. Ens ho demanà la ciutadania el 2015. Perquè tant de bo sols hagueren sigut corruptes. Això es va arreglar desallotjant-los del poder. El que queda ara és restablir els drets que ens amputaren amb la seua irresponsabilitat. A Paiporta estem en el camí. Hem començat pel més urgent, recuperant els Serveis Socials, on hem incorporat tres nous llocs de treball que, junt a l'increment d'un 113 % del pressupost per a ajudes d'emergència, ens han permès multiplicar per tres el nombre de peticions d'ajuda ateses; donar nous serveis als més desfavorits, com l'atenció a problemes d'habitatge, que evitarà desnonaments; fer fortes inversions als barris oblidats, per a tindre un poble habitable i sostenible... I no ens hem oblidat gens de tornar la dignitat a les escoles, que durant anys han estat oblidades d'inversions. I és que poc es podia fer amb els 10.000 euros que el PP destinava als 5 centres públics que tenim a Paiporta. En lloc d'aquella poca atenció en educació, aquest equip destinarà 100.000 euros sols en manteniment dels centres, que són possibles gràcies a haver rebaixat el deute de l'Ajuntament un 67 %. Aquesta sí és bona gestió, destinada a millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania.

Tenim temps. Però sobretot tenim unes ganes enormes de treballar per a recuperar allò que ens arrabassaren amb traïdoria. Els jutges condemnaran a molts d'ells per corruptes. La nostra gestió eficaç al servei de tothom, damunt, ha de fer-los sentir vergonya per irresponsables, si encara els en queda una mica.

Compartir el artículo

stats