La tercera edició d'Artalamanr arriba al barri de la Platja de la Pobla de Farnals este cap de setmana. Es tracta d'un festival multidisciplinar centrat en les arts escèniques organitzat per la companyia de teatre local Impronenas.

A les 12 hores de hui, els xiquets i xiquetes podran participar en un taller de malabars a càrrec de la companyia Bariduwoop que tindrà lloc a la plaça Rafel Alberti. A les 19 hores, a la plaça de les Corts, Recortable presentarà l'espectacle clown «Bambalina i el Circ» i a les 20.30, Decopivolta interpretarà la comèdia «Tulipas». Este mateix espai acollirà una demostració de malabars a les 23 hores i, posteriorment, les persones assistents podran disfrutar d'una funció basada en cançons d'humor amb el nom «Chimichangs comedy band», desenvolupada pel grup Juja Teatre.

Les activitats del diumenge començaran a les 12 hores a la plaça Rafael Alberti amb l'obra de titelles «Zhok, una aventura d'un altre planeta», presentada per la companyia Mamá Lalá. A les 19 hores, Amimic Teatre i Trobadorests realitzaran l'espectacle musical «Formigues» i a les 20 hores hi haurà un aperitiu abans de concloure el festival.

«És difícil trobar un cicle amb propostes d'este tipus que siga tan familiar, ja que normalment, o es dirigixen a persones adultes, o es dirigixen a infants», assegura Jano de Miguel, membre d'Impronenas i un dels organitzadors de l'esdeveniment. «A través d'Artalamar volem apropar peces d'arts escèniques no comercials a veïns i veïnes de totes les edats, presentar espectacles que no es realitzen normalment», explica.

L'actor també considera que és indispensable el suport econòmic, «no només per part de les institucions, sinó també dels espectadors». És per això que s'ha plantejat una taquilla a la inversa: els artistes reben una prestació econòmica base que es complementa amb les aportacions del públic, qui paga el que considera oportú una vegada ha conclòs la funció.