La localitat farà oficial la nova denominació el 20 de juliol amb un acte de reconeixement pòstum a l'il·lustre aldaier i la celebració d´un partit entre veterans d´Aldaia i Llegendes valencianistes

Aldaia, 17 de juliol de 2018. Aldaia retrà homenatge a una de les seues figures de referència del món esportiu, l´expresident del Valencia Club de Fútbol i il·lustre aldaier Jaume Ortí, amb el canvi de nom del poliesportiu municipal, que a partir del pròxim divendres passarà a denominar-se de manera oficial Poliesportiu Municipal d´Aldaia Jaume Ortí. Així ho ha explicat aquest matí l´alcalde del municipi, Guillermo Luján; junt a l´exfutbolista i també aldaier Juan Sánchez; el president de l´Associació de Futbolistes del Valencia CF, Fernando Giner; i l´alcaldessa d´Alaquàs, Elvira García; que participaran en els actes de reconeixement a títol pòstum a l´expresident.

Junt amb la presentació del nou nom del poliesportiu, la localitat natal de Jaume Ortí acollirà a les 20 hores un partit entre els veterans d´Aldaia i Llegendes del València CF de la talla d´Albelda, Vicente, Mista o Curro Torres; jugadors valencianistes durant la presidència d´Ortí en les millors temporades del club dels darrers anys. A banda, des de la Federació Espanyola de Futbol se sumaran també a l´acte de distinció a l´aldaier amb l´entrega d´una placa commemorativa en honor als seus anys de treball, esforç i èxits conreats al llarg de diverses temporades, segons ha explicat Giner.

Amb aquesta iniciativa Aldaia reconeixerà la tasca d´un dels seus veïns més il·lustres en el món esportiu del panorama nacional i internacional, que va compaginar amb la constant implicació en la vessant esportiva i associativa de la localitat. Així, quasi un any després de la seua mort i coincidint en les festes patronals, la seua ciutat natal ret homenatge a la «estimada» i reconeguda figura de l´expresident del club blanquinegre en els seus temps més llorejats.

En paraules de l´alcalde del municipi, Guillermo Luján, «Jaume Ortí va ser una persona molt important, capaç d´unir a les poblacions germanes d´Aldaia i Alaquàs i de despertar un sentiment d´estima compartit»; unes declaracions que aquest matí ha subscrit l´alcaldessa d´Alaquàs, Elvira García, qui ha anunciat que la població veïna també està preparant actes de reconeixement a l´expresident, com la celebració d´un segon partit de futbol que es disputarà en setembre. També l´aldaier i exfutbolista Juan Sánchez ha volgut participar en aquests actes de distinció al qui va ser, a més del seu president, «una meravellosa persona i gran amic per qui ha de fer-se aquest homenatge».