P Quines són les novetats en les festes 2018?

R. Hem volgut vincular les festes amb el Centenari del Castell d’Alaquàs, per això es Castell és protagonista del llibre amb set relats curts i de #UnesFestesPerALaHistòria, lema encunyat per relacionar-ho amb #UnCentenariPerALaHistoria. A més, ha nascut una Colla de Dimonis d’Alaquàs, amb gent del poble, que feu ahir el Correfoc d’inici de les Festes. La instal·lació de punts violeta, entre ells en la XXIV edició del FRA, i la celebració de l’Alaquàs Gaming Festival són altres fets destacables.

P Quin percentatge del programa de festes aporten clavaries, col·lectius i penyes del poble?

R La participació i col·laboració dels col·lectius festers, clavaries i penyes és fonamental, no serien les Festes d’Alaquàs sense ells. Destacar que la clavaria de Sant Miquel és portada avant per un grup valent de xiques. I que les clavariesses dels Dolors faran una passejà perquè no hi ha processó.

PCom va el procés de col·laboració amb la resta de pobles de la comarca per a aconseguir que la Carxofa siga BIC?

R Ens hem reunit amb representants d’Aldaia, Silla, Picassent, Catarroja i l’Església de Carme de València, per elaborar una proposta i fer una petició per al conjunt de Carxofes de l’Horta. D’ací a poc temps tindrem el treball conjunt elaborat i esperem ser BIC molt ràpid.