El Teatre Auditori Municipal dÀldaia va acollir es lliuraren el premis comarcals del concurs literari Sambori com a activitat prèvia a la Trobada d'Escoles en Valencià que, en la comarca de l'Horta Sud, tindrà com a seu la població.

Els parlaments estigueren a càrrec del l'alcalde Guillermo Lujan així com Laura Font, presidenta de la Fundació Sambori, i de Xavier Gomis, representant de Guaix a l'institució.

L'alcalde donà la benvinguda i convidà a assistir-hi a la XXXII Trobada que es celebrarà el pròxim dissabte 13 d'abril, organitzada per Escola Valenciana (Guaix en l'Horta Sud) i el consistori, a més de les escoles locals.

La presidenta de la fundació remarcà el creixement del concurs tant en quantitat com en qualitat dels treballs al llarg de les 21 edicions. I el representant de la coordinadora comarcal assenyalà el valor de les paraules, de la lectura i l'escriptura per en la formació de les persones, segons informen fonts de l'organització.

L'acte comptà amb la participació de l'Escola Municipal de Teatre d'Aldaia (EMTA) que oferí dues escenes adients a l'acte amb els títols «l'Abecedari il·lustrat» a partir d'un text de Carles Cano, i «Som Paraules», en homenatge a al lexicògraf i activista cultural Francesc Ferrer Pastor, a qui Escola Valenciana li dedica les trobades del 2019.

Vídeos de la Trobada

En el mateix acte es lliuraren el premis als vídeos guanyadors del concurs 'Apunta't al valencià' amb l'objectiu de treballar a les aules la participació en la trobada.

En el certamen 2019 ha resultat guanyadora l'escola Mare de Déu de l'Olivar d'Alaquàs, un centre concertat, en les categories d'Educació Infantil i també de Primària i l'institut 25 d'Abril d'Alfafar, en la categoria de Secundària.