Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les festes del Santíssim Crist donen pas a l'estiu en Massanassa

A partir de hui es podrà gaudir de moros i cristians, cavalcades i la recuperada «la traca correguda

La cavalcada de Sant Joan és un dels actes que més agraden ls veïns i veïnes de Massanassa. a. m.

Massanassa ja està preparada per a viure intensament les festes de Sant Joan en Honor al Santíssim Crist de la Vida, les festes que obrin la porta a l'estiu en la localitat. Des d'ahir les carpes ocupen el seu lloc privilegiat en la plaça dels Escoles Velles, on hui a les 23.00 hores, es produirà la presentació de les festes, el tret d'eixida de les activitats que durant deu dies es passejaran per tots els barris de la localitat..

Demà se celebrarà l'Entrada de Moros i Cristians, un acte que al llarg dels últims anys s'ha anat convertint en un dels actes centrals de la programació, tal com explica la presidenta de Intercomparsa, Cristina Fresneda, que enguany ocupa la presidència després de ser la seua comparsa, Manzil Nasr, la que va ostentar la capitania mora en el va exercir anterior. Membre de Intercomparsa des de la seua creació és testimoni de l'expectació que tots els anys desperta la desfilada.

Enguany la capitania li toca al bàndol cristià, a la comparsa El Cid, «i estem preparant la nostra entrada amb moltíssima il·lusió» explica la presidenta de la comparsa, Fina Gil. «La nostra desfilada estarà basada en la construcció d'una catedral i va sorprendre moltíssim, tot està relacionat: els balls, el boato? segur que agrada al públic assistent», explica la presidenta cristiana.

El diumenge se celebrarà el Festival de paelles en el Poliesportiu municipal, un acte multitudinari on es respira la convivència veïnal i l'ebullició de les entitats socials, festives i esportives de la localitat per a donar pas, a les 22.00 hores, al Festival de Bandes de Música de Sant Joan, amb la participació de la banda del CIMM de Massanassa, i en aquesta edició, de la Banda de Música «Els majors de l'Horta Sud».

Durant tota la setmana pròxima se succeiran les activitats infantils vespertines pels parcs de la localitat; amb les juvenils i familiars a la nit, amb sopars a l'aire lliure i espectacles en la plaça dels Escoles Velles, per a arribar a la fi de setmana amb els actes més tradicionals: la cavalcada el dissabte 22, l'ofrena el diumenge 23, i la processó el dilluns 24 de juny, precedida de la despertà, la Missa, la mascletà, l'enrramà de la murta i el castell de focs artificials. Com a novetat, enguany es recuperarà, de la mà de la Colla Despertaes, «la traca correguda» des de la plaça Constitució fins a l'avinguda Josep Alba-Alba.

Compartir el artículo

stats