Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Festes

Comença la festa a Benetússer

Les festes majors i les de Moros i Cristians comencen hui i fins el pròxim 30 de juny. Per davant, deu dies de música, color i diversió per a grans i menuts.

Comença la festa a Benetússer

Benetússer comença avui les Festes Majors 2019 i de Moros i Cristians. Per davant, un carregat calendari d'actes que finalitzarà el pròxim 30 de juny. Esta nit el tret de sortida el donarà, com és costum, l'elecció de la festera o fester major de 2019. Durant l'acte es presentarà a les 31 festeres i 4 festers que este any són els representants de la festa. Serà el tercer any des que s'incorporara la participació dels homes en un grup que fins a este moment havia estat format només per dones. Esta nit podria donar-se el cas que l'elecció recaiguera per primera vegada en un xic, ja que de moment l'atzar ha decidit no nomenar cap fester major. La nit finalitzarà a ritme de rock amb les actuacions dels grups «Rock House» i «LEM».

Les festes de Moros i Cristians començaran dissabte amb l'entrada de bandes o entrada falsa en la qual les nou comparses mostraran el seu costat més divertit amb les seues desfilades de disfresses. Abans, a les 20h, se celebrarà la 28 edició de la 10K Volta a Peu a Benetússer, la cursa de Solstici, que este any estrena nou recorregut pels carrers de la localitat. El dissabte també es podrà gaudir d'un concert a càrrec de la Unió Musical de Benetússer en el qual es retrà homenatge a Mecano, uns dels grups més importants del pop espanyol. El cap de setmana es completarà diumenge amb la tradicional processó del Corpus acompanyada per les danses del Grup de Dansis Hawwara i pels Gegants i Cabuts de Benetússer.

Entre setmana el plat fort de la programació arribarà a les nits amb les actuacions de les comissions falleres en el concurs de play backs organitzat per la Junta Local Fallera. El dilluns pujaran a l'escenari de la plaça de l'Ajuntament Joventut i Literat Azorín, el dimarts, les comissions de Vicente Navarro Soler i Plaça de Lepanto i tancaran el dimecres Barri de l´Estació i Rajolar. Totes elles barallaran per realitzar el millor espectacle en les categories d'infantil, sènior i musical.

Com a novetat, el recinte firal canvia d'ubicació situant-se este any al carrer de l'Horta, molt prop del Centre Cultual El Moli. El canvi s'ha fet perquè el solar en què s'havia situat fins al moment està sent utilitzat per a l'ampliació del poliesportiu municipal. El dimecres 26 de juny els firaires han organitzat el «Dia del Xiquet» amb preus reduïts durant tot el dia per a pujar a les atraccions. El mateix dimecres a les 20h els protagonistes seran també els nens en l'Entraeta infantil de Moros i Cristians en la qual participaran els integrants més petits de les comparses mores i cristianes. Després d'això, la Coordinadora de Moros i Cristians celebrarà la «Nit dels homenatges» en la qual es lliuraran els reconeixements de Califa-Cavaller i Gran Visir. El calendari d'actes de la festa continuarà dijous amb les ambaixades mora i cristiana que finalitzaran amb una desfilada pel carrer Major fins a la plaça de l'Església i amb un castell de focs artificials. El mateix dijous tindrà lloc la tercera edició de la «Nit de Hip-hop» en la plaça de l'Ajuntament amb la participació dels grups Jazzwoman i Delaossa & J. Moods entre altres.

L'últim cap de setmana de Festes Majors de Benetússer vindrà marcat per l'ofrena floral a Sant Sebastià el divendres de vesprada, la gran entrada de Gala de Moros i Cristians el dissabte a la nit i la cavalcada i processó en honor a Sant Sebastià programades per al diumenge. En l'ofrena participaran com cada any comissions falleres, festeres i festers, confraries i altres associacions locals que recorreran els carrers del municipi fins a la plaça de l'Església en la qual dipositaran els seus rams de flors als peus de la imatge del patró. L'entrada de Gala de Moros i Cristians omplirà de nou de color la localitat.

Els carrers i places de Benetússer s'ompliran de gent un any més per a veure la desfilada de les nou comparses, entre elles les que este any ostenten les capitanies mora i cristiana, Mudaffar i Saragüells Defensors, respectivament. El colofó de la festa serà la gran cavalcada del diumenge a la tarda en la qual grans i menuts tornaran a gaudir de l'ambient festiu amb el qual se celebra. L'alegria deixarà pas a la solemnitat de la processó a Sant Sebastià amb la qual, com ja és costum finalitzaran, les Festes Majors de Benetússer 2019.

Compartir el artículo

stats