Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Festes de Sant Roc de paiporta

Paiporta està en festes. La localitat de l'Horta Sud ha programat més de 60 actes per a tots els públics i gustos per a que el veïns i veïnes gaudisquen d'uns dies amb música, tradició i innovació.

La diversió està assegurada en les festes dedicades a Sant Roc. levante-emv

Paiporta acull un any més les seues Festes de Sant Roc. En la seua cita de 2019 començaran de manera oficial el 7 d'agost, amb la inauguració de l'exposició urbana que ha preparat el Museu de la Rajoleria 'El Museu ix al carrer'. A través d'una passejada per un total de 16 panells totes les persones interessades podran descobrir el passat d'alguns racons i carrers de Paiporta front al seu aspecte actual.

Abans, el cap de setmana del passat 3 d'agost els Clavaris del Crist ja calfaren els motors amb la tradicional benedicció de vehicles i el esperat concurs de paelles.

L'Ajuntament de Paiporta, a través de la seua Regidoria de Cultura i en col·laboració amb altres àrees i associacions, ha preparat més de 60 actes singulars que combinaran la tradició i la innovació; un programa molt variat i lúdic amb diverses opcions per a tots els públics.

Així, el dia 9 a la nit se celebrarà un guateque amb música en viu dels anys 70, a càrrec dels grups Inercia i Fuego, a la plaça 3 d'Abril. Per a la gent més veterana també s'incorpora un espectacle de varietats amb l'actuació del cantant valencià Vicente Seguí, el dia 12, a les 23.30 hores, al carrer Sant Joan de Ribera, junt a l'església de Sant Ramon.

Abans, el dia 11, tindrà lloc a l'encreuament entre Mestre Serrano i Convent l'espectacle musical 'Acrobatic Dance'. Entre les novetats, també n'hi ha més esports, amb la matinal d'handbol del dia 11, i més participació de les comparses de Moros i Cristians, amb una cercavila matinal, el dimecres 14 d'agost, i una pujada de la comparsa Almogàvers, el mateix dia 14, a les 19.00 hores. La Holi Party serà altre dels espectacles nous de les festes d'enguany, i tindrà lloc el dia 15 a les 19.00 hores a l'antic solar del CEIP Rosa Serrano. Les inscripcions han arribat vore a les 500 persones.

També hi haurà activitats per als més menuts: dissabte 10 d'agost l'Auditori Municipal acollirà des de les 10 hores un Taller de Teatre per a xiquets i xiquetes de 8 a 13 anys. Així mateix, es repetiran trobades i activitats que ja s'han convertit en tota una tradició de les Festes de San Roc. El tradicional Sopar Popular tindrà lloc al carrer Jaume I diumenge dia 11 i reunirà al voltant de 2.000 participants. Altre clàssic i un dels favorits dels més menuts, la Festa del Melonet, es farà dilluns 12 al carrer Primer de Maig amb el carrer La Font (11 hores). Aquest mateix dia també tindrà lloc la tercera edició del concurs de Truita. Serà al carrer Jaume I, a partir de les 21 hores.

Les festes de Sant Roc 2019 clouran dissabte 17d'agost amb la ineludible cita amb la cremà del Gos (22 hores), on festers i festeres, població paiportina i tothom qui haja volgut gaudir de la festa s'acomiadarà fins a l'any que ve.

Compartir el artículo

stats