Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La celebració del Corpus és el gran acte de les festes d'Almàssera

El municipi de l'Horta Nord festeja l'esdeveniment amb diversos actes després de produir-se el «Miracle dels Peixets» en el segle XIV al barranc de Carraixet

Una de les danses. a. a.

Almàssera celebra la festa del Corpus el quart diumenge del mes d'agost, dos mesos després del que marca el calendari litúrgic, per la flexibilitat papal i el decret obtingut després de produir-se el «Miracle dels Peixets» al segle XIV quan un sacerdot portà una arqueta amb les sagrades formes a un morisc a punt de morir però va caure del cavall en creuar el barranc de Carraixet i va perdre-les a l'aigua. Conta la llegenda que els veïns veieren com uns peixos portaven a la boca eixes formes i li les donaven al sacerdot per a complir la seua funció.

Estes festes arrancaran amb un setmana esportiva que començarà el 12 i s'allargarà fins al 24 d'agost al poliesportiu municipal amb tornejos de tennis, futbol, bàsquet o voleibol. Eixe mateix dia també hi haurà un passeig en bici des de la Plaça Major i, el 21 d'agost, serà la trenta-novena volta a peu amb un trajecte de 5 i 10 kilòmetres.

Les festes per als més joves alçaran el vol el divendres 16 d'agost amb la «Survival Zombie», un joc de rol en viu on els participants hauran de sobreviure a l'atac zombie i superar proves de 22 a 4 hores. Esta activitat estarà oberta per a tots els públics i, a l'endemà a les 18 hores, serà el «Correbars», una cercavila pels bars de la població acompanyats de xaranga amb la promoció de quinto i tapa a 1?. El dijous 22 d'agost serà el «Dia dels Nostres Majors» i a les 21 hores a la Plaça Major i se celebrarà amb ambientació musical. A l'endemà serà el «Dia dels Nostres Xiquets» de 7 a 13 hores. La jornada començarà a la plaça Major amb jocs, activitats i animació infantil i una festa de l'espuma amb ball i música. A les 20 hores, tindrà lloc el musical infantil Toy's: una història de joguets a la Plaça Major, ademés d'una competició infantil de futbol 3x3. Per la nit, a les 23 hores, tindrà lloc el mentalisme a càrrec de Toni Pons i desprès serà l'actuació Divina's Lyric Pop a la Plaça Major. El dissabte 24 d'agost se celebrarà la festivitat de la Mare de Déu d'Agost amb una missa i, per la nit, serà el dia de les paelles amb un concurs i sopar a l'Avinguda de Drets Humans per a, tot seguit, gaudir de l'Orquesta People Banda patrocinada per Dacsa.

El diumenge 25 d'agost es celebrarà el Corpus Christi amb els confrares María Asunción Roig i José Manuel Rodrigo. A les 11.30 serà la recollida d'autoritats i confrares acompanyats per la banda del Centre Estudi Musical i la missa en honor al Santísimo Sacramento. A les 18 hores serà l'enramà de la murta i, a les 19 hores, les danses del corpus pel recorregut habitual.

A les 20 hores serà la solemne processó en honor al Santíssim Sagrament pel recorregut habitual i, al finalitzar, en la Plaça del Lledoner Castell, hi haurà focs artificials. De 22 a 4:30h, hi haurà un sopar popular a la Plaça Major i quan s'acabe de menjar, tocarà l'orquesta la Máxima. El dilluns 26 d'agost, dia en que se commemora el Santíssim Crist de la Fe i la Providència, tindrà lloc una missa i una mascletà a migdia. A les 21 hores serà la processó en honor al Crist pel recorregut habitual i un castell de focs artificials al finalitzar. De 22 a 4.30 de la matinà serà el sopar popular a l'avinguda Drets Humans. De 22 a 04:30 horas serà la «Nit de la Xulla» en un sopar popular amb l'ambient de l'orquestra Modena patrocinada per Dacsa.

El dimarts 27 d'agost, Almàssera celebrarà la festivitat de Sant Isidre amb una missa i un concurs i cavalcada de disfresses. També s'entregaran els premis de la Setmana Esportiva i a les millors paelles. Així mateix, es repartirà orxata als assistentes. A les 00.00 hores fins a 04:30 serà el Ball de disfresses a la plaça Major amb l'orquestra Mónaco patrocinada per Gent del Poble.

El dia de les Calderes serà el dimecres 28 d'agost amb el repartiment de racions d'arròs amb fessols i naps a la plaça Major. Per la tindrà lloc la Xopà de 22 a 04:30h amb un concurs de tortilles i sopar a la Plaça Major. L'orquestra La Pato, patrocinada per Dacsa, fincarà el fermall d'or de la nit.

El dijous 29 d'agost, serà el sopar «Gent del Poble» de 22 a 4.30 hores. Després tindrà lloc la festa de l'orquestra Vértigo i, el divendres 30 d'agost, a les 22.30 hores serà el concert de música mora i cristiana en la Plaça Major a càrrec de les bandes del Centre Estudi Musical i la Unió Artística Musical. Així mateix, continuant amb l'ambient moro i cristià, el dissabte 31 d'agost, a les 20.30 hores, tindrà lloc la XXXVI desfilada de comparses, boatos i bandes mores i cristianes pels carrers de la població.

Per finalitzar les festes, el diumenge 1 de setembre a les 20 hores serà el concert solidari per l'exclusió social a càrrec del grup juvenil Broken Squad i artistes convidats a benefici de l'associació benèfica Kuki en el pati de l'Ajuntament. Almàssera en agost està més viva que mai.

Compartir el artículo

stats