Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

Un milió per tapar forats, encara!

L'Ajuntament de Xirivella tancarà 2019 amb més de dos milions d'euros de romanent

L'Ajuntament de Xirivella tancarà 2019 amb més de dos milions d'euros de romanent. Això ens permetrà una inversió d'un milió d'euros, que aniran a parar, com si fora el dia de la grossa de Nadal (sí, ja sé que és un clàssic!), principalment a tapar forats.

I dic a tapar forats perquè no hi haurà grans inversions. La més alta, de 200.000 euros, destinada a asfaltar carrers, servirà per arreglar els punts més degradats de l'entramat urbà. 126.900 euros per a informàtica, una inversió ben justificada si pensem que alguns treballadors no poden treballar en condicions perquè els seus equips estan obsolets. I el tercer pack més important, serà per a l'escoleta, amb vora 115.000 euros. Finalment, després de molts anys, es veu l'eixida del túnel a un dels projectes més accidentats de Xirivella. Recuperem també el projecte d'adequació d'un habitatge municipal (60.000?) a més d'un conjunt d'intervencions en edificis i espais públics destinats a aspectes de seguretat elèctrica i accessibilitat principalment.

El romanent de tresoreria i la reducció del període de pagament mitjà a proveïdors (ara, després de molts anys, dins del període legal de pagament!) és el fruit de la bona gestió de l'equip de govern plural (què desmemoriats que van els del PSOE quan els interessa!) de l'última legislatura. Vam ser capaços juntament el PSOE i SSP de pegar la volta al pla d'ajust a què es va veure abocat el PP (penseu que en 2011 l'exercici comptable de 2009 encara no estava tancat), i canviar-lo per un pla de sanejament que incidia en l'eficiència energètica per a la millora econòmica de l'Ajuntament de Xirivella al mateix temps que tractava de recuperar serveis sense incrementar impostos i taxes a la ciutadania.

És justament este pla de sanejament, basat en una aposta decidida per l'eficiència energètica, l'aportació més important que el grup Compromís va fer la legislatura passada als comptes de l'Ajuntament de Xirivella. Van fer falta moltes hores de càlculs i reunions amb els departaments d'intervenció i d'infraestructures, per assegurar-se'n la viabilitat, però més hores encara per convèncer els socis de govern, particularment el PSOE, que d'inici es mostrà en contra de la seua aplicació, per tirar-lo endavant.

En Compromís per Xirivella celebrem que la millora de la situació econòmica de Xirivella ens permeta hui plantejar-nos una inversió amb fons propis municipals d'este nivell. Els reptes que tenim davant continuen sent enormes: millorar els mecanismes de participació ciutadana que el PSOE no es creu (i menys encara C's i PP), millorar serveis municipals insuficients com la neteja urbana, i apostar seriosament per l'accessibilitat encara que implique prendre decisions valentes com abandonar l'alternança trimestral dels aparcaments en alguns carrers per poder fer més amples les voreres.

Esta inversió és un baló d'oxígen. No pensem, però, que siga moment de triomfalisme perquè encara continuem, en bona mesura, tapant forats i encara continua sent absolutament necessària una gestió rigorosa feta amb el cor, pensant en les persones, sí, però que no perda de vista la calculadora. Seguim!

Compartir el artículo

stats