Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinión

Torrent: una ciutat en procés de canvi

L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, reflexiona sobre un quart de segle en la capital de l'Horta Sud

La avenida Camí Reial, tras su reciente renodelación. a. t.

En els últims 25 anys, Torrent ha crescut i ha multiplicat els seus serveis i infraestructures, transformant-se en una Gran Ciutat, que ja passa dels 80.000 habitants i que disposa d'un gran nombre d'instal·lacions públiques, cobrint totes les necessitats dels seus veïns. En este camí, l'edició de L'Horta de Levante EMV ha sigut un testimoni privilegiat d'este gran avanç fins als nostres dies, en els quals afrontem amb garanties la segona gran transformació que donarà pas a la Ciutat del Futur. Una ciutat amable i respectuosa, i alhora intel·ligent i sostenible. Però, per damunt de tot, on el ciutadà és el principal protagonista, sent partícip de totes les decisions que es prenen a l'hora de transformar la seua ciutat.

Ja es poden veure als carrers de Torrent el canvi que estan vivint els barris i places, amb desenes d'actuacions distribuïdes per diferents punts del municipi que aportaran millores en l'àmbit de la mobilitat, l'accessibilitat, la justícia, la sanitat, el medi ambient, l'educació o l'esport. Durant els pròxims mesos l'edició de l'Horta de Levante-EMV serà l'aparador de nou d'importants avanços que aportaran més serveis i comoditats als veïns i veïnes de la Capital de l'Horta Sud.

I ho farà, com ho ha fet durant este quart de segle de vida, informant de manera objectiva, amb veracitat, pluralitat i imparcialitat. Des d'aquella primera edició de l'1 de novembre de 1994, en la qual l'èxit de la 'Mostra' organitzada pel desaparegut Club de Gerents de Torrent era protagonista en portada, en una informació signada pel periodista torrenti José Luis Arnal, així com el CEP de Torrent -actual Cefire- ho era en pàgines interiors, han sigut innombrables les notícies de la nostra ciutat i comarca a les quals les pàgines del diari han donat cobertura. Com ho ha fet amb les iniciatives municipals i de la societat civil que s'han celebrat al llarg d'estos cinc lustres, donant cabuda a la nostra cultura, festes i tradicions, posant en valor lo nostre, convertint-se en un important agent de transformació social i fonamental en la consolidació de la nostra democràcia, així com en un eix de cohesió i altaveu dels senyals d'identitat que ens identifiquen com a poble.

A més, Torrent, com a capital de l'Horta Sud que és, va disfrutar en el seu moment d'una delegació del periòdic que, per què no, algun dia podria tornar, ja que les seues pàgines -i ara també la seua web, xarxes i formats multimèdia- han sigut bressol de grans periodistes de la nostra ciutat que han desenvolupat la seua carrera en El Mercantil Valenciano, com és el cas de les nostres veïnes Lydia del Canto i Isabel Olmos, que hui ocupen un lloc privilegiat al capdavant de la Direcció i Subdirecció del mitjà; així com la dotzena de professionals i col·laboradors torrentins que treballen en la seua redacció i que cobreixen la informació del nostre poble, com ho fa actualment en la delegació de l'Horta Laura Sena, amb l'ajuda d' Alfredo Castelló, que són els cronistes actuals de l'avanç d'una ciutat moderna i amable, i fonamentals per a la construcció d'una societat més justa i cohesionada.

Compartir el artículo

stats