Els projectes premiats enguany suposen la interrelació de col·lectius molt diversos com també la temàtica de les iniciatives.

- 'Sostenibilitat 3F'

Es unprojecte que té com a objectiu fer un barri més sostenible i responsable amb el medi ambient, amb aliances amb la resta d'associacions. Presentat per Associació Veïnal i Cultural Tres Forques, AMPA CEIP Ciudad de Bolonia, AMPA Escoleta Infantil SOLC, Colecamins, València per l'aire, més de 20 empreses, entitats educatives i Associació de Comerciants Mercat de Castella. Àmbit d'actuació: Barris de Tres Forques i Vara de Quart (València). Import de l'ajuda: 1.700 euros.- 'L'Alzheimer es cosa de tots'

Iniciativa per a promoure la prevenció, el diagnòstic i la normalització de la malaltia de l'Alzheimer. Presentat per Associació Cultural Falla Verge de l'Olivar, AFASUD, Artistas Noveles, Onda Valencia TV, Special K Crem, Grupo Tiryus, Grup de Cant, Ball i Dances l'Olivar, Club Gimnasia Rítmica del Barrio del Cristo, C.F. Sporting Alaquàs, Ajuntament d'Alaquàs, Papelería Aguña, Comerços d'Alaquàs per al mercat solidari, EPA Alaquàs, Residencia Canalejas, Junta Local Fallera i Comissions Falleres d'Alaquàs. Àmbit d'actuació: Aldaia, Xirivella, Quart de Poblet i Torrent Import de l'ajuda: 2.000 euros.

- 'Inspira't, voluntariat ambiental'

Projecte per a crear un equip de voluntariat ambiental amb diversitat intel·lectual. Presentat per Patronato Intermunicipal Francisco Esteve (PIFE), Proyecto Empar, Plena Inclusión C.V. i Fundación Limne. Àmbit d'actuació: Quart de Poblet i Paterna. Import de l'ajuda: 2.800 euros.- '¡¡ No al bullying!!'

Projecte per a detectar i combatre comportaments inadequats des de les aules. Presentat per les associacions AMPA Enric Valor, AMPA Pere Boil, AMPA García Planells, IS Pere Boil, CEIP Enric Valor i Vives i CEIP José García Planells. Àmbit d'actuació: Manises. Import de l'ajuda: 2.800 euros.

- 'Creació de taules de cultiu per a diferents entorns urbans'

Experiència per a construir e instal·lar taules de cultiu, amb l'objectiu de millorar la comunicació entre veïns i l'ús d'espais comuns. Presentat per El Club de l'Horta, Hackerspace i Benimakers. Àmbit d'actuació: Alboraia i València. Import de l'ajuda: 1.500 euros.

- 'Natació adaptada'

Projecte per a desenvolupar l'estructura i consolidar la secció de natació adaptada dins del Club de Natació Fénix de Manises. Presentat per Afadima, Club de natació Fénix. Àmbit d'actuació: Manises. Import de l'ajuda: 1.400 euros.

- 'Vestint Il·lusions'

Projecte per a donar visibilitat i sensibilitzar sobre la situació dels xiquets i xiquetes en situació vulnerable i potenciar el vincle intergeneracional entre infants i dones. Presentat per ARTIC i Taller Madre Mazzarello-Amparito Baviera. Àmbit d'actuació: Comarca de l'Horta Sud. Import de l'ajuda: 2.000 euros.

- 'La memòria dels sentits'

Iniciativaper a millorar la salut física i mental i el benestar dels i de les residents de la residència La Marxadella de Torrent, promovent l'intercanvi intergeneracional. Presentat per AVV El Vedat, Solidaritat Torrent i ARTIC. Àmbit d'actuació: Torrent. Import de l'ajuda: 1.600 euros.

- 'Riu Túria, més viu que mai'

Projecte per a millorar la qualitat de vida i integració de les persones amb malaltia mental mitjançant la participació en tasques comunitàries. Presentat per Afemoes, Coordinadora en Defensa de los Bosques del Turia, Cieff (Centro para la Investigación y Experimentación Forestal), Prisma (Mancomunitat Camp del Túria) i Fundación Secretariado Gitano. Àmbit d'actuació: Paterna. Import de l'ajuda: 1.700 euros.

- 'Las mil miradas del barrio'

Projecte per a promoure l'acció comunitària en el Barri del Crist mitjançant una activitat participativa interassociativa. Presentat per Associació Teuladí, AVV Barrio del Cristo, Asoc. Majomaï, Compartiendo Solidaridad, AMPA CEIP Nuestra Señora del Carmen i AMPA CEIP Vicente Blasco Ibáñez. Àmbit d'actuació: Barri del Crist. Import de l'ajuda: 2.500 euros.