Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L'Horta Nord

Moncada: Records de les millors festes

Amparo Orts: "les festes són la màxima expressió de l'intercanvi social, les arrels d'un poble i la perpetuació d'una forma de ser i de viure la col·lectivitat"

Foto retrospectiva de Moncada que es troba en l'arxiu de la localitat. moncadapedia

Moncada és un poble fester i així ho demostra any rere any celebrant unes festes plenes d'activitats amples i participatives per a tot el veïnat. Ben cert és que este any marcat per la covid-19 és diferent, però hem d'estar tranquils si seguim totes i cadascuna de les mesures de seguretat per a que tots els veïns no córreguen cap risc.

Així ho fa enguany la ciutat de l'Horta Nord i mentre passen les celebracions de les seus festes, l'ajuntament recorda que estes sempre han segut els dies més importants de la localitat on la germanor dels seus habitants es palpa sempre en cada moment.

L'alcaldessa de Moncada, Amparo Orts, ha volgut enguany resaltar l'esforç de tots els festers , associacions i veïns pels esforços que fan sempre amb les festes patronals. Així, la primera edila assenyala que «moltes coses han canviat durant els últims sis mesos.

El colp inicial del coronavirus el superàrem pensant que es tractava d'una situació passatgera i que prompte recuperaríem les nostres vides tal com eren abans de la pandèmia. La remissió de la malaltia ens feu relaxar-nos en les mesures de prevenció i ara tornem a viure baix la incertesa dels rebrots». Orts sap que s'ha de continuar endavant aprenent a relacionar-se amb la nova normalitat. Però asegura que «hem d assumir la quotidianitat amb una altra perspectiva».

L'alcaldessa conclou que «les festes són la màxima expressió de l'intercanvi social, les arrels d'un poble i la perpetuació d'una forma de ser i de viure la col·lectivitat. Este cap de setmana començava tot però enguany no podrem compartir els moiments màgics. Enguany sols els records i l´any que ve ho farem tot en doble de força i ilusió», assenyala Orts.

Compartir el artículo

stats